După cum se vede e un link (mai jos, la baza articolului) spre un articol de pe The Economist și „a father’s place” este exact ce încerc eu aci să demonstrez cu acest blog …adică care este rolul tatălui în viața copilului. De fapt nu să demonstrez că are un rol important, pentru că bunul simț deja afirmă acest lucru, ci mai degrabă că pozițiile celor doi „jucători” sunt aproape egale.

Lumea în care mă învârt îmi spune că poziția tatălui este una fără forță, adică sfaturile, atitudinea, comportamentul, cam tot ce ține de creșterea copilului este pusă sub semnul întrebării când vine vorba să alegi între experineța unei mame și a unui tată. În cazul meu nu este așa evident pentru că poziția mea publică îmi oferă un avantaj, dar alți tați nu sunt la fel de „norocoși”. Zic asta pentru că de cele mai multe ori varianta oferită de un tată este tratată ori cu „ce știe el”,  ori cu „are dreptate dar fac cum știu eu”.

Citește și →  ce se întâmplă în primele două săptămâni

Nu știu dacă are legătură total cu ce e în articol, dar cred că următorul exemplu este destul de elocvent – când merg cu fiica mea la înot am posibilitatea să intru în orice vestiar vreau. La băieți … pentru că sunt băiat, la fete pentru că sunt cu fetița mea (pentru ea sunt acolo) sau la mixt. La băieți evit pentru că sunt mari și nu vorbesc prea frumos, la fete am intrat, dar e prea mare aglomerația și dezorganizarea, așa că rămân la mixt.

Atunci când am intrat la fete (vroiam să îi fac și un duș, să profit de faptul că sunt mai multe bănci decât la mixt și mai mult spațiu) mi-am atras imediat o serie de priviri dojenitoare , dar nici un comentariu. Acum o să îmi iau iar o serie de comentarii că sunt obsedat sau dezaxat sau mai știu io ce cum am pățit la momentul la care am fost cu fiică-mea la baie (citește experineța amuzantă aici). În fine …am scăpat ne molestat :)), pentru că am fost recunoscut, dar am văzut că alți bărbați care au vrut să facă la fel ca mine și-au furat-o tare de tot.

Citește și →  numai tată să nu fii ...din nou

De ce? Pentru cei sau cele care vor să comenteze …că trebuie să mergem noi tații la mixt vă anunț cu regret că odată ce copilul își înțelege sexul NU VREA LA MIXT, VREA LA FETE ….NU VREA LA BĂIEȚI! Dacă o mamă își ia băiatul cu ea la baie (și nicio femeie nu comentează!!!) care e treaba când intră un tată cu fata lui? Întreb și eu pentru că răspuns nu primesc.

Oricum lucrurile încep să se așeze și la noi, că în afară sunt așezate de mult, iar articolul de l-am atașat aici este elocvent, plus că ei fac o analiză cu mult mai multe argumente obiective :), decât o fac eu.

Enojoy the lecture .

Sursă: A father’s place | The Economist