Sunt mulţi părinţi care aleg să nu îşi ducă copii la grădiniţă pentru că sunt bunici care pot sta cu cel mic sau nu au bani sau mai ştiu eu ce. Ce te faci atunci când vrei să îl duci, dar pentru că are nevoi speciale, nu ai opţiuni!!! Oana s-a luptat cu morile de vânt atunci când a vrut să meragă cu cea mică la grădiniţă …pentru că la mijloc era vorba despre alergii alimentare. În episodul 2 a fost vorba de o banală (pentru noi) vacanţă la munte, acum …
„Merge la grădi sau mai stă acasă????
Pentru că D este o fetiţă foarte energică, foarte vorbăreaţă şi foarte curioasă la vârsta de 2 ani şi 8 luni am considerat că este pregătită de grădiniţă. Scăpasem de pampers şi suzetă în vara lui 2012 aşa că eram „în grafic”. Prima încercare a fost la grădiniţa din capătul străzii, ce era mai bine decât aproape de casă? făra fiţe? grădiniţă de stat foarte arătoasă şi foarte dotată? …aşa că am stabilit o întâlnire cu doamna directoare.
Am fost întampinată de o doamnă foarte primitoare, am lasat-o să facă prezentarea grădiniţei, s-a simţit datoare să-mi sublinieze că în ochii ei toţi copiii sunt egali, indiferent ce maşini conduc părinţii acestora :)).
Am început să pun întrebări, despre grupe, despre educatoare şi am ajuns acolo unde mă durea pe mine, şi anume la, problema alimentaţiei.
I-am explicat care sunt problemele noastre, fără lapte şi fără ou, că riscul de anafilaxie este major, că şi la contactul pe piele cu un alergen se întâmplă reacţii, şi am văzut cum faţa doamnei se schimbă încet-încet dintr-un surâs într-un rictus, am întrebat dacă pot aduce mâncare de acasă şi am fost refuzată pe motiv de control de la Sanepid, am întrebat dacă mâncarea se face în gradiniţă şi mi s-a spus că nu, că au contract cu o firma de catering, moment în care eu am propus să i se facă ei un meniu special. Raspunsul doamnei amabile a fost: „dar doamnă eu am 40 de copii într-o grupă şi dvs vreţi ca o persoană să se ocupe special de copilul dvs, nu pot face asta!!!!” …aşa că am primit un refuz cât se poate de ferm.alergii laimentare
Aşa că mi-am început căutările printre grădiniţele particulare şi …am găsit un loc minunat pentru fetiţa mea, dar în care nu a stat decat 1 lună. De ce??? Pentru ca alergiile de orice fel dau o gramadă de sensibilităţi cu care trebuie să se lupte şi copilul în cauză şi părinţii în egală măsură.
Asta e tot pentru acum dar promit sa revin in curand…. am multe evenimente de povestit… incerc doar sa le iau cronologic
PS. toate aceste experienţe au făcut-o pe Oana să publice o carte despre felurile de mâncare potrivite unor astfel de copii.
Citește și →  dezvoltarea cognitivă a fătului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *