Și este vorba doar despre o poveste!!!

Și este o continuare a articolului în care mă întreb oare când va citi Radu?

Sunt și altele tocite de atâta citit, dar ne-am oprit la cifre mult mai decente :)); pe acelea le-am citit de mai puține ori.

Vor fi și altele pe care le voi citi de mai mult de 35 de ori, știu sigur asta!

Atenție, este vorba de câte ori am citit EU povestea pentru ca ea a fost citită de multeeeeee ori și de soția mea, iar acum a început să fie citită și de Tea.

Ca sa fiu mai clar, vorbesc acum despre experiența de citit alături de Radu. Experiență total diferită de ce aveam cu Tea.

În timp ce pentru Tea aveam zâne și fluturași (link cu ce am citit Teei aici, aici), la Radu suntem la autobuze, pompieri și trenuri. Săptămâna trecută când, sâmbătă, a stat la muzeul căilor ferate cam 2 ore cu ochii pe o dioramă. Duminică cum s-a trezit a cerut din nou la același muzeu.

Citește și →  8 cărți de povești pentru 3 - 8 ani

NU intenționez să fac comparații între copiii mei, dar mă uit că lecțiile învățate cu Tea se aplică prea puțin cu Radu și asta înseamnă că sunt din nou #tataincepator. Asta îmi dă ritm vieții și mă bucură maxim. Învăț alături de ei.

Tea era obișnuită să îi fie citită toată povestea, toată cartea, în timp ce Radu preferă doar anumite pasaje sau pagini.

În fapt, mă bucur ca un fraier (ar spune unuii) că al meu copil preferă să caute o carte în loc să caute un telefon/tabletă/teleocomandă. Zic asta pentru că, tot deunăzi, am pus pe fb un post în care spuneam despre o familie în care unul dintre copii era mai preocupat de telefon decât de mâncare; toată masa era pe telefon în loc să comunice unii cu alții …dar asta e o altă discuție. O să îmi spuneți că probabil citeau :))))))

Radu este foarte selectiv cu ce vrea să îi fie citit.

Citește și →  450 de lei amendă pentru lipsa scaunului auto

Radu are un noroc uriaș cu Tea pentru că, datorită ei, a devenit interesat de citit/scris mult mai repede decât ne-am fi așteptat noi (acesta poate fi un manifest pentru un al doilea copil, mister Alex).

Radu este preocupat de cărți care vorbesc despre lucruri practice, iar eu ca tată sunt foarte happy :))

Radu ajunge să evolueze în multe domenii pentru că o are pe Tea. Interesele lui o influențează pozitv pe Tea care are de câștigat pentru că află lucruri noi …atunci când îi citește.

Mă gândesc să fac o listă cu ce a „citit” Radu până acum. Poate mai primesc sugestii de la voi. Poate mai schimb autobuzul/tramvaiul/pompierul 🙂

Mă gândesc să vă zic și despre ce citește Tea …dar mă gândesc.

merci că m-ați citit și azi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *