În parc sunt mame cu cafea sau suc în mâna, fancy și cochete …copiii ori sunt la fel de fancy, ori foarte neîngrijiți.

În parc sunt tați care stau pe telefon sau sparg semințe fără să aibă habar ce face cel mic. Copilul încearcă o legătură dar …rămâne cu încercarea; puțini sunt cei care se joacă cu copilul.

În parc sunt copii cu pistoale de jucărie de tot felul și se joacă la greu de-a împușcatul și omorâtul. Nimeni nu pare să le explice ce reprezintă joaca lor și pot doar să îmi închipui la cel fel de filme sau desene se uită ei (vorbesc de copii până în 10 ani). Aud frecvent „te omor, pac-pac!” sau „te-am omorât!”

În parc sunt copii care încearcă să se joace cu mingea, dar nu au unde. Au dispărut sau s-au transformat locurile de joacă unde poate fi bătută mingea. Volei se joacă peste bara de la leagăne; suportul de la leagăne este poartă pentru un meci de fotbal. Despre baschet nu poate fi vorba.

Citește și →  777 - discuții despre viață

În parc sunt bunici care veghează și supervizează totul și sunt vehemenți sau violenți verbal când cel mic este implicat într-un incident. De cele mai multe ori dau sfaturi nedorite, exagerează cu protecția (nu pune mâna, nu atinge aia, nu te murdări …) sau sunt prea bătrâni/bolnavi ca să poată ține pasul cu cel mic.

În parc (e vorba de locul de joacă dintre blocuri) se vine cu bicicleta, de la cel mai mic la cel mai mare (10-12 ani). NU se poate merge acolo cu așa ceva, dar nici pe stradă, pentru că sunt mașini. Sunt speriat de viteza cu care se face slalom printre prichidei și trist că cei mari nu explică pericolele acțiunilor lor.

Închiei cu un citat:

Dacă nu îți folosești inteligența, pumnii sunt ai tăi

Vorbe spuse cu „dragoste”, în gura mare, de o „bunică”, Radu m-a întreabat când a auzit ce înseamnă asta și încă nu știu cum să îi explic ce a auzit. Copilul (4-5 ani) se dădea în leagăn și cerea ajutorul bunicii pentru un avânt mai puternic.

Citește și →  știți când mi-a fost cel mai frică?

Am mai scris despre parc și loc de joacă aici, aici și aici sau aici dar nu am scris în niciunul dintre articole despre jucăriile și cum se împart ele la locul de joacă, just yet 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *