deschid ușa de la frigider și nu pare pe cât de rece ar trebui. o închid, mă gândesc că mi se pare. trece o zi fără să interacționez mult cu el și seara când deschid ușa, din nou, am aceeași senzație, dar o ignor.

este momentul în care veți spune că sunt aerian, neatent, nesimțit sau mai știu eu ce. poate aveți dreptate, dar dacă la noi se deschide frigiderul rar, mie îmi pare logic să se păstreze răcoarea o perioadă mai lungă de timp.

uite așa se fac două zile în care nu am sesizat cât de gravă e problema. e drept că nu mai auzeam sunetul specific, dar e silențios, era, și atunci m-am gândit că doar nu l-am auzit eu. nici nu era vreun miros dubios.

într-un final a trebuit să mănânc dintr-un tort, cel a lui radu (de la ziua lui) și am descoperit că este prea cald pentru un produs care stă în frigider, gustul ok. atunci m-a lovit și am înțeles toate semnele. figiderul meu murise.

Citește și →  cum ne învățăm copiii să fie organizați by Diana Mihăilă

Am scos tot ce era de scos și am transferat pe balcon. noroc că este frig, la fel de frig ca în figider, așa încât nu m-am stresat de cât de repede să achiziționez un altul. sunt câteva lucruri în congelator, dar are două compresoare la actuala combină așa încât sunt pe chill.

cu această ocazia am trecut la sondarea pieței și la aflarea de opțiuni. sunt o mulțime și totul depide de buzunarul tău și de cât de mult te grăbești.

ce am învățat din ce am căutat?

  • că e bine să fie clasa A++, e perfect să fie A+++, de aici și consumul pe an care nu ar fi rău să fie sub 300kWh, perfect ar fi să fie spre 280kWh, la modele de 2 metri înălțime (poți găși consum mai mic la A+, dar la volume mult mai mici)
  • să fie un congelator de 90l
  • să fie cu două compresoare
  • să fie silențios, sub 40 dB
  • nofrost ar fi un beneficiu
  • ușă reversibilă și rafturi pe ușă după câte aveți obiceiul să depozitați; la mine 5 este numărul ideal.
Citește și →  jurnal de călătorie 2 - Salzkammergut Trophy

cam astea ar fi punctele mari. puteți să verificați și părerile celor care au cumpărat produsul, ajută.

merită să găsiți o variantă în care să fie ridicat cel vechi, pentru că scăpați de o bătaie de cap și va fi reciclat.

brandul sau firma, nu mai contează așa de tare, după mine, pentru că deja sunt toate pe acolo, diferențele sunt foarte mici.

așa că …am stat pe net puțin, magazine on-line, firește, apoi am ales un model care să se încadreze în spațiul celui care a decedat, am comandat și acum așteptăm să vină.

pentru că e perioadă de sărbători termenele sunt devansate cu măcar 2 zile, așa că mai bine să vă pregătiți de așteptat.

la meteo au anunțat temperaturi de frigider, deci e bine :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *