Sunt destul de dese momentele când bebe pune mâna pe taletă/telefon și caută să butoneze. Nu zic că e bine să aibă acces la aceste gadgeturi, DAR dacă o face măcar să îi folosească cumva.
Plec de la prostul meu exemplu. Al meu bebe a prins tableta în timp ce alerga prin casă și instant a început să o butoneze. Ceea ce e interesant este că s-a deprins înfiorător de repede cu funcționalitatea tabletei.
Nu mă voi apuca acum să vă spun care aplicații sunt bune …pentru că ar fi mai bine să nu se obișnuiască decloc cu ea, DAR vă spun că sunt destul care vă pot ajuta și pe voi.
Pe rând
– atunci când vrei să rămâi însărcinat cu fată sau baiat…sunt aplicații care vă pot ghida (nu e nimic sigur) dar printr-un algoritm încâlcit care conține date despre ciclul menstrual, ovulație și clanedare chinezești poți să corectezi puțin șansele de a avea fată sau băiat
– după cei ai născut …sunt tot felul de aplicații care încearcă să interpreteze plânsul bebelușului. Nu de alta dar vor fi momente în care nu vei ști ce să faci, o vei lua razna. Nu aș putea să zic dacă funcționează sau nu, cert este că te liniștește puțin pentru că îți va da un raspuns (îi e foame sau somn) APROPOS dacă plânge bebe o face din două motive (în principal) foame sau durere. Pe rima o rezolvi cu lapte și pe a doua cu un termometru (dacă e peste 37,5 e o problemeă și se impune un telefon la doctor)
– cele mai multe aplicații pentru bebe, pe care bebe să le poată folosi încep pe la 1 an – animale, sunete, culori
– de la 2 ani, paleta se diversifică din ce în ce mai mult, cu puzzle-uri, povești și jocuri ce îi pun la încercare și îi dezvoltă abilitățile.(null)
CONCLUZIE – dacă bebe ajunge să descopere tableta sau smartphone-ul nu e un lucru bun, dar inevitabil se va întâmpla asta. Cel puțin dacă o face …să învețe ceva.
Mai jos e un mic exemplu pentru 2,5-3 ani.

Citește și →  băile herculane ...concediu cu doi copii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *