Am revenit la Băile Felix în concediu …cu doi copii. Bună alegere, zic eu, chiar dacă faci mai bine de 7 ore pe drum. Pe de altă parte până la Cluj faci și 10 ore …deci …

Dar despre concediu e vorba acum, bagaje prea multe sau prea puține, doi copii, drum dintr-o bucată sau cu pauză de o noapte, cazare la cameră dublă sau apartament, jocuri și jucării, mâncare gătită sau la borcan, liniște sau gălăgie, soare sau umbră, concediu activ sau pe șezlong.

Din nou am ridicat câteva sprâncene când am zis că merg iară la Băile Felix. Păi cum? Iar acolo? Ai cum să te distrezi? Sunt tineri? Tocmai acolo? Răspunsul a fost și este simplu …și prima dată și acum locul astă a fost și este o surpriză plăcută și neașteptată.

Dar …să încep cu bagajul care a fost mai mare decât am intenționat și după aproape 2 săptămâni am descoperit că putea fi cu mult mai mic. Pe de o parte poți lua haine pentru jumătate din perioadă, pentru că există spălătorii și prețuri mici, pe de altă parte vei ajunge să folosești mult mai puțin decât ai crede. E drept că la copii e puțin diferit. Cu Tea am deja experiență, așa că bagajul ei a fost mult mai corect și eficient făcut. La bebe am greșit puțin, adică am luat, de exemplu, mai multe haine cu mânecă lungă decât era necesar. În rest am cam nimerit. Am să scriu un articol dedicat special acestui aspect.

Citește și →  De câte ori ridici vocea la copilul tău pe zi?

Cu doi copii e mai ușor decât mă așteptam. Adică mă gândeam că bebe va fi agitat sau că Tea se va plictisi și că va fi nevoie să organizez mașina într-un anumit fel …adică 6 scaune. Eronat! Ce doi au stat în spate și au comunicat foarte bine, au dormit și ne-am jucat destul de mult sau am cântat (chestiuni inspirate de la Gașca Zurli). Cu alte cuvinte mașina a avut trei volume …în primul adulții, în al doilea copii și în alt treilea bagajele. Suplimentar …bicicletele pe acoperiș 🙂

Din experiența anterioară am decis că e mai bine să fie un drum din două părți …cu pauză la Băile Herculane (articol dedicat evident) și bine am făcut. Copiii au fost obosiți și plictisiți exact cât a trebuit (au fost 4 …doi mari și doi mici) la fel și adulții (8 la număr). Dacă ar fi fost un drum mai drept sau cu mai puține limite de viteză …adică spre 5 ore atunci m-aș fi încumetat să îl fac dintr-o bucată, dar așa …am decis șa două și mă simt mai câștigat.

Citește și →  Tată - trecut, prezent, viitor - înseamnă mai puțin din cauza mamelor?

Cazarea am decis, după o experiență mai puțin fericită la Cluj că nu mai poate consta într-o cameră dublă. Bebe atunci când e agitat agită pe toată lumea și cine trebuie să doarmă sau vrea să doarmă nu o poate face, așa că APARTAMENTul a devenit obligatoriu. Așa am reușit să separăm eventualele probleme. La Felix bebe a început să se plângă de dinți (are doi, dar ies alții) și febră și somn în salturi …adică o cameră ar fi fost tortură, așa …e perfect. Uite eu scriu acum într-o cameră și ascult muzică, iar bebe doarme liniștit în camera alăturată.

Cu jocurile nu am stat rău …faţă de anul trecut la hotel am găsit un program pentru copii, care se va dezvolta anul ce vine. Oricum piscina, trambulina şi leagănele, ca să nu mai vorbesc de mulţimea de copii de toate vârstele au acoperit nevoile lui Radu sau Tea. E drept că bebe nu a participat activ …dar s-a văzut că e mai mult decât mulţumit că se află în preajma lor. Jucării …nu foarte multe. Oricum evit să detailez pentru că am pregătit un articol special pentru bagajul …cu doi copii.

Citește și →  #respect - despre alegeri și viitor

Mâncare …Păi ştiam de anul trecut că la bucătărie se găteşte bine, motiv pentru care am renunțat la mâncare de la borcan (pe care o aveam pregătită pentru drum şi alte eventualităţi) şi i-am servit lui Răducu supa de prânz.

Creierii mei aveau nevoie de linişte, de verde (a nu se interpreta :)) ) aşa că Băile Felix au venit ca o alegere naturală şi firească. E linişte şi hotelul este înconjurat de verde, iar bebe a fost „obosit” de natură aşa că a dormit la greu.

Pentru mulţi a părut foarte ciudat să plec cu bicicleta 700 şi de km pentru o plimbare. Nu a fost doar o plimbare şi asta s-a simţit. Am ales să alerg sau să merg cu bicla atunci când restul familiei intra la somn sau dormea.

Asta a fost …la anul o fac din nou …#băilefelix

7 comentarii pe “Băile Felix …concediu …reloaded …2 copii

  1. ioana spune:

    Eu sunt din Oradea,vin aproape in fiecare week la Felix. E superb. Ma bucur ca si vouă va place aici, chiar daca vi cu copii, ai locuri de distractie si pentru ei…. Distractie plăcută si sper sa mai reveniți! ☺

  2. ioana spune:

    Eu sunt din Oradea,vin aproape in fiecare week la Felix. E superb. Ma bucur ca si vouă va place aici, chiar daca vi cu copii, ai locuri de distractie si pentru ei…. Distractie plăcută si sper sa mai reveniți! ☺

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *