O știți pe Alina Șerban? Probabil că nu și nici nu trebuie sau poate trebuie …oricum îi pomenesc aici numele pentru că Băile Herculane reprezintă stațiunea ei preferată, zona unde și de unde își ia energia, iar totul se resetează pentru ea când ajunge aici. Mai nou se resetează şi pentru mine 🙂

După lupte seculare am ajuns și eu cu cei doi copii la Băile Herculane și urmează să ajungă și ea tot la Herculane cu cei doi copii (are doi băieți minunați) și mă gândeam să povestesc despre ce am făcut, ce am descoperit și ce vreau să mai descopăr.

Am descoperit o stațiune în transformare, în lucru cu multe lucruri noi și bune și chestiuni care sunt mai puțin bune și care trebuie schimbate sau adaptate. Cu totul întâmplător am aflat că cei care fac turism în stațiune vor obține susținerea autorităților locale pentru a trece cu toată stațiunea la nivelul următor, mult mai aproape de locul unde ar trebui să fie.

DAR …să începem. Cu mașina durează 5 ore și un pic dacă mergi legat fără oprire. Eu am făcut, cu schimbat de scutece și pauza de cafea, cam 7. Ritmul a fost unul constant și faptul că am avut un peisaj antrenant a făcut ca totul să nu plictisească și să fie foarte fun (chiar și pentru șoferi). Am fost 4 mașini pline cu copii (trei dintre ele, una cu bunici) și asta a fost o chestie care a ajutat tare mult, pentru că am făcut permutări la pauze, deci copiii s-au distrat copios.

Ce știam la plecare? Că va fi cald, că am piscină, că am masa asigurată și că e posibil să fi luat prea multe haine.

Ce nu știam? Cum va fi în realitate cazarea, cum va fi mâncarea, dacă am unde să mă dau cu bicla sau să alerg, unde se vor juca copiii.

Citește și →  cum ne învățăm copiii să fie organizați by Diana Mihăilă

Realitatea? Am avut prea multe haine (de acum am să iau jumătate din câte îmi propun …pentru că există spălătorie peste tot), că trebuia să iau căruciorul cu roți mari (cel mic nu era potrivit pentru trotuarele care se refac), că mâncarea a fost excelentă, camera (apartamentul) mai mare ca al meu și dotat cu de toate, masajul și spa-ul excelent, că trasee pentru biclă sunt berechet măria ta, că hotelul are ditamai locul de joacă sau o echipă de actori care oferă un super program pentru copii, că serivirea și deservirea poate fi ca afară.

Aaaaaa …am stat la Afrodita Resort & Spa, că mă gândeam că ar fi indicat să zic. Acu dacă ziceți că e scump, nu vă contrazic, nici eu și nici cei care ocupau hotelul cam 80% (și asta spune multe despre calitatea serviciilor) mai ales că erau destui de prin țări străine.

Primul lucru care m-a frapat, m-a încântat și m-a dezamăgit au fost bicicletele din fața hotelului …nefolosite. Rar vezi așa ceva pe la noi și din păcate și mai rar le vezi folosite și cred că am zis îndeajuns.

Opțiuni de cazare în Băile Herculane sunt o mulțime, dar eu am mers pe sugestia amicului de la Băile Felix (o să ziceți că stau numai prin băi) care mi-a spus simplu – dacă ți-a plăcut la noi, atunci să știi că la ei e la fel de bine. A avut dreptate!

Deci revenind …imediat ce am pășit în hotel am intrat în vacanță. Tea a avut program și nu s-a plictisit un moment (de fapt am fost și noi cu ea într-o seară și ne-am distrat copios). Dimineaţa era plină pentru ea cu diverse jocuri (au căutat oase de dinozaur şi apoi l-a reconstituit) sau picturi pe mânuţe sau … Seara de pe la ora 18 până spre ora 21  era program din nou. Şi asta se întâmplă în fiecare zi a săptămânii!!! băile felix

Citește și →  Mi-am făcut podcast - îi zice “NIMIC NOU”

În acest timp eu am ajuns la masaj și m-am înmuiat precum o pătlăgică, la fel și prietenii mei, iar ulterior la masă ne-am refăcut forțele cu bucate alese :))

Am zis Băile Herculane și poate vă gândiți, ca de fiecare dată la persoane în vârstă. Deci …lumea vine să facă tratamente, dar este vorba de toate categoriile de vârstă. În weekend e o mulțime de tineret, adică nu mai poţi să zici că mergi la băi pentru că ești octagenar sau mai știu eu pentru că te uiţi în jur şi …îţi dai seama că nu mai este cazul. Ca la Felix, campaniile de marketing au dat roade și au adus oameni de toate vârstele, alături de familii, am întâlnit o mulțime de tineret …în hotel și în stațiune.

Corect e să menționez că centrul vechi mai are până va fi cu adevărat o atracție turistică ca odinioară, dar …pare că lumea vine pentru verde, aer, apă și liniște.

Să ai doi copii și să pleci în concediu este o aventură, dar dacă alegi cu atenție și asculți de sfaturile celor mai experimentați …atunci vă fi o altă experiență …demnă de povestit.

Hotelul Afrodita este un exemplu clar despre ce se poate face atunci când voința, putința, deschiderea și încăpățânarea își dau mâna …iese un hotel nou dotat cu de toate (oamenii mi-au prezentat ce știe să facă hotelul, deși eu doar de cazare și masă aveam nevoie, dar i-am înțeles că vor să povestească pentru că au despre ce, au cu ce se lăuda) – 200 și ceva de camere, terase și baruri (la plural!), centru med-spa (dotat!), bazine cu sulf, o zonă spa cu acces liber precum și o zonă VIP, piscină interioară și exterioară, jacuzzi-uri, saune, spații de joacă interioare și exterioare, săli de conferință și etc.

Citește și →  singur acasa! sau ce faci când te trezești fără copii?

Partea mai puțin bună (îmi aparține) este că am stat doar 3 nopți, adică nu am avut timp să mușc din viața din Herculane, doar drumul din fața hotelului a mușcat din mine :)) Am luat cu bicla o căzătură de toată frumusețea și așa am avut ocazia să descopăr și serviciile medicale.

Am stat 3 nopți la Băile Herculane și am avut senzația că au fost mai multe, pentru că m-am simțit bine. Mă uitam pe fețele copiilor și vedeam zâmbete, deci și ei s-au simțit bine. L-am sunat pe tata care a stat mai mult și mi-a spus ‘fiule …am avut parte de câteva zile frumoase, m-am simțit eu cu mama ta excelent, mulțumesc!’. Nașii erau relaxați și au dormit prea mult, pentru că s-au relaxat când au dat de atmosfera de acolo, iară fata lui Andrei a dormit liniștită pentru că i-a priit aerul și liniștea. Mai e ceva de adăugat? Poate poze? Avem la final câteva 🙂

Mai am de descoperit  …rafting pe Cerna, Cascada Bigăr, Cazanele Dunării (nu de pe șosea), morile de apă de la Rudăria și satul Scărița. Am lăsat la final …un drum sau mai multe cu bicla prin rezervația Domogled Valea Cernei.

Deci …vă spun cu mâna pe inimă că Băile Herculane au fost mai mult decât mă așteptam și s-au dovedit un loc perfect de venit și stat cu familia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *