…pentru că dacă e pe măsura ta, adică ai făcut bikefit, e mai confortabil atunci când te plimbi cu cel mic în scaunul lui special. Pam-Pam :)))

Aaaaaa și pentru că și la treaba asta tot începător mă numesc :))

Dacă ar fi să fiu corect tremenul este bike-fitting și sistemul Body Geometry Fit are următoarea deviză:

Fit the bike to the body not the body to the bike

Fitting-ul sau arta de a ajusta bicicleta în funcție de capacitățile corpului tău reprezinta un pas uraiș în domeniul bicicletei. Nu este un proces dedicat exclusiv profesioniștilor așadar oricine poate beneficia de pe urma unui fit bine făcut. Putem împârții acest proces în două mari clase: Fitting și Sizing.

Prima clasă aduce cele mai multe beneficii si este mai costisitoare, iar cea de-a doua este destinată celor ce vor să pedaleze corect atunci când merg cu bicicleta în parc sau la serviciu.

Citește și →  cum alegi bicicleta copilului? sfaturi practice

În mare procesul de Body Geometry Fit  îsi propune să culeagă căt mai multe informații legate de utilizatorul bicicletei, informații ce vizează, mobilitatea, modul în care corpul nostru funcționează, istoricul accidentariilor dacă ele există și problemele întampinate în timpul pedalări.

Cu această documentație solidă, fitter-ul poate începe procesul de ajustare al bicicletei, urmând rezolvarea problemelor identificate și să compenseze prin ajustarea componentelor bicicletei astfel încât utilizatorul să câstige comfort, putere etc.

Un aspect extrem de important este faptul că procesul de fitting poate fi personalizat  în functie de nevoile și cerintele utilizatorului, astfel se poate merge în directia de comfort sau în direcția de agresivitate pe bicicletă. Pentru anumite discipline, cum sunt practicanții de Iron Man setările bicicletei vor fi destul de specifice, respectănd de multe ori reguli impuse de UCI  dar și de competitie în sine.

Body Geometry Fit este realizat de către un tehnician acreditat exercitând procesul într-un studio echipat cu toate instrumentele necesare.

Citește și →  mă "omoară" aerul din București

Într-un final totul stă în bucuria de a pedala, cu fit sau fara fit important e sa ne simtim bine pe bicicletă. Este extrem de important că avem o cale documentată de a rezolva problemele ce pot apărea atunci când ne urcăm în șa.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *