cadouri!!! nu mai pot!!!

Cam asta ar putea fi tot articolul :)))

Constat pe măsură ce cresc cei mici și casa se umple de lucruri și eu mi-am cam făcut toate plăcerile mici și medii că mă găsesc într-o situație de fundătură. Nu știu cum o fi la voi, dar de fiecare dată când se apropie o ceva unde trebuie să ofer un cadou parcă mă lovește trenul.

Ce ar mai fi de luat. Radu are toate hainele pe măsura lui și mai e și un copil care nu murdărește. Poți să îl așezi la supă sau bol de lapte și nu varsă pe el. E foarte tacticos. Și atent mai ceva ca un adult. Deci …ciudat la capitolul cadouri.

Tea are, ca mulți alți copii, tot și ceva mai mult. Cred că 80% din jucării au fost folosite de 2 ori! Nu vrea să cumpere tot, doar să le verifice, să le scoată din cutie, să le țină poate o noapte sau o zi și gata. Deci ce cadouri să iei?

Citește și →  Femeile din viața mea și cum mi-au influențat viața

Restul familiei e într-o situație privilegiată, deci probleme majore în departamentul în cadouri :))

Deci să revenim la ce mă doare. Ce mama mea fac ca să nu fie ceva aruncat sau uitat? Recunosc că în ultima perioadă am căutat lucruri care să unească pasiunile mele sau ale soției cu ale copiilor. Am căutat să fie lucruri, obiecte pe care să le folosim la comun. Lucruri pe care să le împărțim. De aici au ieșit mai multe variante:

  • jocuri
  • cărți de citit
  • cuburi de construit
  • colaje
  • accesorii/echipament …sport

Încerc cât de mult pot să fie din ce în ce mai multe lucruri practice (fără să uit și de plăceri) care să îi ajute să crească, să se dezvolte, se evolueze.

Până atunci fac cu nervii. Chiar dacă am stabilit ceva linii după care mă ghidez, tot mă blochez între opțiuni sau pur și simplu precum o căprioară în fața unor faruri.

Intru în magazin și văd cum părinții stau printre rafturi, caută, aleg, se fac verzi când vad prețul, oftează și o iau de la capăt.

Citește și →  La mare cu familia în România pe timpul pandemiei

De Moș Nicolae am trecut relativ ușor și relaxat. Copiii au cerut clar fructe și legume și eventual un ou de ciocolată. De altfel Radu după ce a inventariat tot din ghete, a realizat că lipsește din punga lui o varză și a plecat să o caute :))). DAR vine Crăciunul și aștept să văd cum o scot la capăt cu ce vrea fiecare.

Faptul că suntem în altă eră se vede în modul în care ne-au parvenit doleanțele. Tea a scris frumos, apoi a făcut poză și ne-a trimis-o prin mesaj. ATÂT!!!

Radu a ales o altă modalitate. El a luat fiecare membru al familiei și și-a specificat clar preferințele.O spune constant și de câte ori are ocazia și caută să reamintească, este precum picătura chinezească.

Ce va fi …bucurie ca în cazul fiecărui copil care are norocul să primească cadouri.

___________________

PS diferit față de anii trecuti a fost faptul că au avut grijă să facă vreo 5 cutii pentru copiii care nu au. Ei au cerut, în special Tea.

Citește și →  de ce o iubesc pe mama

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *