Revin cu lucruri legate de camera copilului (am mai scris şi aici despre asta) și vă spun că pe lângă pătuț, mai trebuie un dulap cu minim 3 rafturi. Un radio ar fi indicat.

1. Pătuțul ar fi bine să fie din pânză din două considerente, unul că se pliază și asta înseamnă că îl poți lua după tine, al doilea este că se va tot lovi de laterale sau va căuta să bage mâna printre zăbrele (că nu știu să le zic altfel). Din păcate toate caruselele care cântă, se învârt și țin „în priză” bebele sunt gândite doar pentru pătuțurile din lemn, așa că pentru un pătuț din pânză trebuie să fii inventiv.
2. Dulapul dacă nu are 3 rafturi îl ai degeaba. La început poate părea de ajuns dar până la 3 luni va deveni foarte mic. Eu am început cu 3 rafturi și la 1 an am ajuns la 8 rafturi (haine, încălțări, lucuri care stau pe umerașe, prosoape, lenjerii de pat, scutece, cărți, jucării).
3. Rafturi, în nici un caz raft… tot ce înseamnă lucruri necesare la baie, pentru masă, pentru schimbat și o parte a medicamentelor (nu le folosești… dar e bine să le ai în casă)
4. Radio (cu cd, cu mp3) necesar să asigure un fundal sonor calm (radio romantic sau radio muzical sau orice muzică clasică). Ai mei părinți m-au crescut în liniște și acum sufăr; al meu bebe poate dormi liniștită cu gălăgie în jur. E practic mai târziu când pleci pe undeva cu mașina.
Ar mai fi practică o măsuță de înfășat. Bebe poate fi schimbat în primă fază și de 10 ori pe zi. Ca să fii eficient cumpără o cădiță cu stativ și apoi o masă de înfășat (vin perfect peste cădiță și ocupă mai puțin spațiu).
E bine să fie o cameră luminoasă, dar să fie și ceva draperii în cazul în care bate soarele și ÎN NICI UN CAZ SĂ EXISTE AER CONDIȚIONAT ÎN CAMERĂ!
P.S. – va fi și un raft din frigider tot pentru bebe!

Citește și →  locul de joacă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *