Știți momentul acela în care îți faci planuri, ai drumuri cu duimul și treabă de nu te vezi, dar copilul îți dă totul peste cap? Sigur știți, pentru că nu sunt singurul care duce copilul la creșă/grădință/școală și primește un telefon care îl anunță că trebuie să vină după el pentru că – rău, vomitat, temperatură … Mai sunt și momentele în care apar libere pe nepusă masă din cauze independete de tine când trebuie să ai copilul în grijă, dar nu este asta mă plâng acum.

Deci ce te faci? Cum nu faci cu nervii? Cum rezolvi ce ai de rezolvat?

Ce mă fac?

Păi nu prea ai opțiuni, adică nu prea am opțiuni. Dacă sunt norocos dau repede un telefon la vreun bunic/socru …și se ocupă ei. Îl iau ei de pe unde l-am dus și eu fug cu viteza luminii să fac ce am de făcut. Imi iau o zi liberă :)))))))) Când asta cu rudele sau liberul nu funcționează merg în zona rugăminților către creșă/școală. Mă rog cu cerul și pământul să mă aștepte că ajung și eu, dar mai târziu. E drept că nu prea am fost în această situație, dar s-a întâmplat. Cel mai nasol a fost azi (nu contează care azi) când la 10 minute după ce l-am lăsat m-au sunat să îl iau pe Radu și eu eram pe cale să plec cu treburi, treburi pe care nu le-am mai făcut. Cumva am noroc de un copil care după ce ia antitermic sau i se curăță nasul baga somn.

Citește și →  Știți ce e GLAMPING? Ați încercat până acum?

Cum de nu fac nu nervii?

Păi din nou nu am încotro. Când ești părinte, ești părinte! Adică faci cu nervii …și ce? Că în afară de frustrari, altceva nu reușești să acumulezi. Bagi o cafea, strecori o țigare, fugi la baie și stai 5 min pe veceu, deși nu ai nevoie. Speri că după antitermic să bage un somn sau pur și simplu speri să se joace singur. Cauți să profiți de momentele libere și să îți practici hobby-ul. Așa fac eu. E drept că nu mă pot descărca decât după ce se face bine copilul.

Cum rezolv?

Păi vă spuneam că dau cu telefonul după bunici sau cu rugămințile în îngrijitoarele de la creșă. Aici am auzit pe mulți că zic – bine mă, pe tine nu te refuză că ești de la tv și le este rușine – ceea ce este eronat pentru că regulile se aplică peste tot și chiar dacă s-a întâmplat să fie cazul de  – ăla de la tv – am refuzat. Mda, deci îmi iau copilul și mă îngrjiesc cât pot de bine. Acum cu mucii aștia care îi provoacă febră (pentru că nu stă la curățat de nas) e complicat și enervant maxim. Îl mai prind eu și, că vrea sau nu, îi curăț nasul, dar e cu plânsete și supărări. S-a mai întâmplat să îl iau cu mine unde am avut de treabă, am tras mai mult după cu ce pățise și mi-am rupt spatele, dar am rezolvat. Nu am avut cum să amân ce aveam de făcut și nici altă opțiune, așa că …la drum.

Citește și →  sexy beach sau cum poți face față pauzei de sex

Concluzii

Acum sunt frustrat și scriu aici ca să mă descarc pentru că nu apuc să alerg sau să face ceva sport. Și treburile se complică și mai tare, pentru că așa se întâmplă, am primit un telefon care îmi spune că mai este ceva de făcut sau trebuie să fac URGENT …se adună.

Știu că știți ce vorbesc. Dacă aveți variante hai să facem schimb de impresii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *