Sunt din ce în ce mai aproape de momentul în care al meu copil poate să meargă în tabără, singur! Apropos al vostru a fost în tabără? Îl lăsați, nu vă este teamă? În ce fel de tabără, cu ce fel de tip de activități?

Întreb aceste lucruri pentru că după unii și după ce am găsit pe net, Tea ar putea merge chiar de la 6 ani, dar eu cred că este totuși prea devreme. Poate greșesc, poate exagerez, dar nici nu aș vrea ca după două zile să merg să îmi iau copilul de unde l-am trimis pentru că plânge după mine. Cred că o astfel de experiență ar pune punct viitoarelor dorințe de acest gen.

Buuun, deci când ar fi momentul cel mai bun? Am vorbit cu un amic care face chestii din astea, adică tabere și i-am cerut o părere. Mi-a spus clar:

„Daniele, de pe la 8 ani e cel mai bine. Până atunci sunt prea lipți de părinți și sunt șanse mari să vii să ți-l iei acasă după două zile. Chiar dacă poate fi dificil pentru că aștia mici din ziua de azi au o personalitate puternică, prefer să am copii de la 8 la 12 ani sau mai mari …spre 16 ani.”

Deci …mai am de așteptat cam 2 ani DAR dacă tot am vorbit cu omul asta am trecut la verificat. Am luat site-ul omului la puricat. Am găsit două chestiuni care m-au atras instantaneu atenția- bicicleta si lucrul cu caii – la care poți să adaugi și atelierele de creație sau de cunoștere sau …și am zis vreau și eu 🙂

Citește și →  pediculoza ...adică păduchi :)

Cumva omul asta mi-a răspuns la întrebarea DE CÂND? Apoi la CE FEL DE … și la fel de important mi-a potolit teama de a-mi lăsa copilul pe mâna unor străini.

Cred că în final la asta se rezumă mult din ce mă face să ezit. Nu de alta dar am citit atâtea știri în care era vorba despre abuzuri, mâncare dubioasă, condiții de cazare îndoilenică.

George Culda este omul care a gândit o abordare care îmi place. Recunosc că îl cunosc de ceva vreme și cunosc anturajul și acest lucru îmi dă siguranța de a vorbi despre el. A luat lucuri pe care știe să le facă – comunicare, bicicletă și cai și a gândit un tip de tabără care să le îmbie pe toate. Apoi a adăugat teatru, orientare, cai, bicicletă …și a ieșit ceva tare interesant.

Eu unul am fost norocos și am avut țară, am avut parte de animale, am interacționat cu ele, m-am bucurat de ele, dar sunt atâția copii care nu au habar de așa ceva. Voi ați văzut animale altundeva în afară de zoo? Păi și nu vreți ca al vostru să fie și el la fel de norocos? Că doar ne întrebăm mereu – ce pot face să nu o apuce pe căi greșite, să stea departe de tentații – și răspunsul este la îndemână, pentru că noi am avut țară și am fost în tabără și îmi place adultul care se uită la mine când mă uit în oglindă. O astfel de tabără are șanse să lucreze asupra adolescentului și de a-i pune bazele unui adult echilibrat. Am nevoie de așa ceva pentru Tea și mai apoi pentru Radu.

Citește și →  când habar nu ai ce geacă/bocanci ai cumpărat, noroc cu vânzătorul
[fvplayer src=”https://www.danielosmanovici.ro/wp-content/uploads/2017/06/tabără-bate-șaua.mp4″ width=”1920″ height=”1080″]

Deci acesta e filmulețul cu care el le explică/arată părinților că e SAFE și că cel mic va avea numai de câștigat, că relația ulterioară cu cel mic va avea de câștigat, că voi veți fi câștigați. Nu este singurul care face lucruri în această zonă, dar îmi la el place mixul de activități, pentru că apelează la activități care și mie îmi plac.

Lucrul cu caii este la fel de terapeutic precum lucrul cu delfinii. Știu că lucrul cu animalele schimbă total un om, iar un copil dobândește o structură, se transformă într-un adult pe care te poți baza. Cum mai zic unii – va fi un om cu coloana vertebrală.

Citește și →  jurnal de vacanță cu doi copii - ziua 4

Am avut parte de 3 tabere în viața mea de adolescent. Dincolo de distracție au mai fost o mulțime de lucruri pe care le-am învâțat, fără să știu, care m-au ajutat ulterior în viață. Nici una nu a fost de acest fel, cu o structură, ci doar cu distracție și câteva activități timide. Cu toate acestea fiind departe de ai mei, față în față cu tentația nici nu am știut în ce fel am fost șlefuit, dar am fost.

Vreau ca ai mei copii să simtă ce am simțiti și eu, ce am învățat și eu, să crească și să dobândească – coloană vertebrală 🙂 Vreau ca ei să fie mai buni ca mine, să învețe mai multe, să crească mai bine și mai sănătos, mai echilibrat. Vreau prea multe? Vreau ceva de neatins? Nu cred …doar să îi arăt direcția și să vrea să o ia pe acolo.

Știu că Tea este prea mică și nu poate merge singură, dar am să merg cu ea, să o văd la fel ca fetița din poza de mai joc – liniștită, echlibrată, fericită, împăcată!

tabără

Abia aștept …la 38 de ani merg din nou în tabără …cu Tea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *