Cred că mulți dintre noi cu atâta pandemie am uitat de căpușe, banala răceală, loviturile la cap sau juliturile din genunchi

E o așa frică de a ajunge la medic de nu îți vine să crezi. Cumva orice lucru care te-ar putea duce la spital e privit ca o mare chestie nasolă de la apariția acestui Covid-19. Acele infecții intraspitalicești parcă nici nu mai contează, ce staficoloc auriu sau …mai știu eu ceva …covid nene, covid.

Așadar panica are niște niveluri interesante când vine vorba de mers la spital.

Așadar 3 pași simpli daca ai de-a face cu capușe

pasul 1

  • nu te panichezi pentru că nu ajută la nimic!
  • nu te arunci în mașină și fugi la spital!
  • nu te apuci sa cauți să o smulgi de acolo!

pasul 2

  • după ce te-ai liniștit, analizezi situația și vezi cât de bine prinsă este (dacă a intrat sub piele sau deja are volum) atunci trebuie să fii extrem de atent
  • iei ceva alcool sanitar și dai în acel loc
Citește și →  cezariana, bună sau rea?

pasul 3

  • dacă pare că totul este la suprafață atunci puteți folosi o pensetă, altceva nu merită folosit și poate produce doar mai multe probleme, deci pensetă sau nimic, și prinzi cât mai aproape de cap ca să o tragi afară
  • dai telefon apoi la medicul de famlie sau înainte dacă ai îndoieli

La căpușe e nasol tare dacă au intrat sub piele sau au început să își schimbe volumul. E nasol pentru că asta înseamnă că sunt prinse bine și nu pot fi scoase prea ușor. Sunt ceva boli cu care te poți pricopsi, dar DOAR dacă stă prinsă mai mult de 24 de ore. Dacă e la suprafață atunci e simplu.

Locul va fi sigur roșu unde s-a prins și dacă în câteva ore până la 12 ore nu se duce roșeața după ce ai scos-o atunci e clar că a rămas ceva. Mergi la o cameră de gardă.

Dacă ai orice bănuială că situația este mai complicată sau ai deja ceva probleme de sănătate și ai putea avea complicații atunci nu încerca nimic pe cont propriu!

O sursă cu mult mai avizată decât experința mea AICI și asta după ce am avut o experința despre care am scris AICI.

Citește și →  ce este de făcut când bebe are gaze?

 

2 comentarii pe “căpușe – 3 pași simpli să nu ai probleme

  1. MT spune:

    Si acetona ajuta. Le omoara, chiar daca sunt sub piele, apoi tot trebuie mers la o camera de garda, dar macar nu mai exista riscul de a elibera ceva in corp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *