Copiilor le plac poveștile, viața lor este formată din povești. Le adoră. Pe vremuri erau vinilurile …vă mai amintiți? Acum doar pe la bunici sau pe la colecționari mai găsești așa ceva. Așadar de la 2 ani, eu (sau soția) sunt pick-up pentru Tea și cititor de povești seară de seară.

Vă puteți închipui că de atâta vreme am adunat o colecție de cărți de povești, am mai luat din cele vechi de pe la ai mei dar am luat și altele noi – povești nemuritoare, habarnam, cenușăreasa, ursul păcălit de vulpe …you name it 🙂

Una dintre preferatele ei și ale mele, dintre cele noi, sunt girafa care nu vroia să poarte ochelari și cartea curajului:

Mă leg puțin de cartea curajului, scrisă de Adina Rosetti. Întâlnirea a fost și este surprinzătoare. Îmi place să îi citesc poveștile și Tea este foarte fericită să le asculte. Nu spun câte povești, ce mesaj au sau cât de inspirat este ilustrată cartea. Nu este un review, este o surpriză plăcută, de care Tea nu se mai satură. Asta este cea mai bună recomandare pe care o pot da 🙂 Tocmai ce i-am spus că mai sunt cărți scrise de același autor și abia așteaptă să i le cumpăr – domnișoara poimâine și joaca de-a timpul și de ce zboară vrăjitorile pe cozi de mătură.

Citește și →  somnul nou născutului

După ce terminăm de citit fiecare poveste din cartea curajului îmi place să o ascult pe Tea despre ce a înțeles din ce am citit. Răspunsurile sunt surprinzătoare și cel mai important este că înțelege mesajul.

Mâine seară: joaca de-a dinozaurii 🙂

povești

PS: sunt curios de câte ori ajung să recitesc această carte.

PS2: în curând o iau de la capăt cu toate cărțile și cu Radu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *