Asta cred că este cea mai puțin pretențioasă chestiune, adică ce cumperi pentru maşină. În afara unui scaun de bebe, nu prea ai ce să cumperi. Mă rog în primele 6 luni te plimbi cu scoica după tine, deși se poate folosi foarte bine landoul de la căruț sau mama care vrea neapărat să stea cu bebe în brațe.
Eu am mers cu scoica și asta a însemnat că a înțeles că acolo e locul lui, iar mai târziu a stat cuminte în scaun, fără să fie nevoie de o altă persoană în mașină care să abiă grija lui, în afară de șofer.
De fapt problema e mașina… tipul ei. Nu spun să trebuie schimbată, spun doar că ar trebui să fie banchetă în spate (sunt unele modele care au locuri predefinte şi loc pentru pahare între), orice altă variantă va fi mai târziu foarte incomodă. Dacă nu ieși din oraș decât de 5 ori pe an, nu trebuie să îți iei SUV sau BREAK, căci există mereu portbagajul superior care își face treaba foarte bine. De altfel o variantă foarte bună dacă ai un singur copil. Cu doi lucrurile se complică puţin.
Important este să echilibrezi tot. Căruciorul să fie pliabil, pătuțul cât mai pliabil, bagajele bine făcute fără a exagera (atât la tine și soție cât și la bebe) și să te gândeși că pe măsură ce bebe crește căruciorul va fi înlocuit cu o tricicletă, apare masa pliabilă, sacul cu jucării, olița etc.
Din experiență o mașină de clasă medie e suficientă, un break este minunat, un suv sau ceva cu 7 locuri este sublim. O mașină din clasa mică este perfectă doar pentru oraș! Despre alegeri am mai scris aici.
Am încercat o mulțime de branduri și mărimi așa am aflat … dar poate mult mai important am trecut de la o maşină mică cu un portbagaj suplimentar la una de 7 locuri.

Citește și →  aplicații Apple/Android

Ce cumperi? Un portbagaj si probabil suporţi de bicicletă, asta ca să răspund şi la întrebarea din titlu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *