Mă uitam ziele trecute la Tea care desena de zor și brusc m-am întrebat – ce desenează copiii?

Păi …nori, copaci, mult verde, animale și membrii ai familiei. Asta îmi veți răspunde. CORECT, doar că dacă vă uitați mai atent veți vedea că e foarte mult despre cum vede prezentul și despre cum vede viitorul. Păi nu că aș fi psiholog, dar nu pot să cred că membrii familiei frumos colorați, zâmbetele de pe soare, norii sau curcubeul denotă ceva negativ, sau atunci când se desenează doctoriță sau aviator, nu este despre viitor?

Acum că suntem la un moment important din viața ei (a Teei) și a noastră am zis să încerc un experiment legat de desen și desenat. Tea urmează să înceapă școala, clasa 0.

Am primit o cutie uriașă de la #BIC plină cu intrumente de colorat, de scris. Tea a intrat instantaneu în vrie și a căutat o foaie să înceapă desenatul. Am rugat-o să încerce să deseneze ceva legat de familie și viitorul ei. Despre familie tocmai ce îmi dăduse un desen …cei patru membri în mijlocul unei mari inimi.

Citește și →  termos mâncare de la laken

Dacă vă apucă desenatul vă ajut eu un kit (de fapt două) de la #BIC. Dați share articolului și apoi așteptați tragerea la sorți 🙂

Când am întrebat-o ce vrea să se facă atunci când va fi mare (întrebarea cu care eram și noi stresați când eram mici) a zis că nu știe, că nu s-a gândit. Atunci am întrebat-o dacă ar vrea să deseneze și a fost foarte încântată de această perspectivă, a zis că e mai ușor așa.

Tea a trecut la treabă, eu la pozat (galeria e mai jos) și după vreo două ore a zis că e gata, DAR apoi a revenit și mi-a spus că va umple tot desenul …îl găsiți la final 🙂

ce a ales?

A decis să înceapă cu momentul în care era în burtică, apoi cum era plimbată în cărucior, apoi a apărut și Radu. A sărit direct la gădiniță și apoi la școală și ….apoi l-a făcut pe Radu aviator, iar ea s-a gândit că devină medic veterinar.

Citește și →  BabyWearing, adică de cărat copii la piept

Deci Tea vrea să îngrijească animale …foarte tare mi s-a părut.

Ce va fi peste ani? NU știu și nici nu vreau să știu, dar sunt determinat să fac tot ce pot pentru a-și îndeplini visul.

Aștept să îl pun și pe Radu să desenze, deocamdată vom merge la creșă.

Citește și →  ai tăi dorm în weekend? la noi la 6:30 e trezirea!
viitorul vazut de Tea
Tea și-a desenat viitorul

6 comentarii pe “ce desenează copiii? viitorul? dorințele lor?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *