Pe bune ce faci cu copiii de Crăciun și Revelion? Răspunsul MEU e la finalul articolului.

Zic că este o întrebare pertinentă pentru că mulți părinți se gândesc la asta, dar nu fac nimic și alții care o fac. Este una dintre întrebările pe care le-am primit pe #4dads și care e îndreptățiță.

Eu aș prezenta problema din două puncte de vedere: familie și cuplu. Zic asta pentru că pentru unii Crăciunul este despre FAMILIE și Revelionul despre petrecere și CUPLU.

Familie

Povestea, simt că, este normal să înceapă înainte de cele două evenimente. Familie, în minte mea, înseamnă să implici toți membrii în evenimentul cu pricina. Asta înseamnă să te pregătești și să crești așteptările până la fericirea din dimineața de 25.

Eu anunț că am nevoie la pregătit de brad, iar soția la bucătărie. Aveți idee cum se distribuie copii? Dacă ați ghicit aflați la finalul articolului :)))

Dacă tot ne distribuim trecem și la fapte și e o mega încântare, pentru că dincolo de faptul că îi implicăm, sunt mândri că au putere de decizie asupra unor lucruri. Avem grijă să îi întrebăm dacă este bine ceva sau care este părerea lor referitor la un anumit lucru și asta cântărește enorm pentru self esteem-ul lor.

Citește și →  ce fel de părinți suntem?

De cele mai multe ori suntem rupți de la ce se întâmplă pe la muncă așa că ce urmează să facem cu copiii vine ca o relaxare. O singură chestie nu ne iese – cadourile. Nu vreau încă să dezvăluim povestea legată de Moș Crăciun așa că e ciudat și greu să cumperi ceva. Nu mai zic că trebuie să îți găsești timp pentru magazine. Dacă faci on-line trebuie să fie cu atenție la livrare. Știți deja toate astea (dacă aveți soluții le ascult cu mare interes).

Cumpărăturile sunt fix momentul în care evadăm și este vorba despre cuplu 🙂

Nu știu cum e la voi, dar la noi CRĂCIUNUL e cu vizite la bunici și mese pe măsură. Până acum câțiva ani era mai ușor pentru că erau orașe diferite și atunci mergeam într-un singur loc de la început. Acum e altfel, toți bunicii sunt la un loc și frumos este să ajungi peste tot.

Citește și →  Bucureșteanul Daniel, tataîncepător, profesionist pe ecran și tată veșnic debutant

De Revelion nu e mare șmecherie, niciodată nu a fost pentru mine. E doar o noapte cu multă gălăgie în jur și rating bun a doua zi la work. Cam atât și nimic mai mult.

Cunosc cupluri care caută să facă noaptea animată și care apelează la bunici sau sunt organizatori sau merg la familii cu copii și uite așa mai trece o noapte. Eu/noi nu sunt(em) așa.

Cuplu

Uite așa ajungem la varianta de a lăsa copiii cu bunicii pentru a trece peste noaptea de Revelion. Era cumva evidentă soluția, dar noi nu am apelat până acum la ea. Despre Crăciun deja v-am zis că o văd ca pe o sărbătoare, un moment, ce merge doar în familie. Nu cred că mai este ceva la fel, similar, nici măcar Paștele.

Poate sunt deja ‘bătrân’, dar nici nu mai simt nevoia sau nu mai am puterea de a pierde o noapte. Când s-a mai întâmplat așa am recuperat tare greu orele pierdute.

Citește și →  Mi-am făcut podcast - îi zice “NIMIC NOU”

Ca o paranteză acum ceva ore pierdute mai sunt cu ocazia vreunui film foarte bun sau atunci când mai jucăm câte un joc (catan, dixit, monolpoly).

Revenind la oile noastre, Crăciun în familie, Revelion în pijamale 🙂

RĂSPUNS: radu merge în bucătărie cu scaunul după el, iar Tea este cu mine la brad. La cumpărături sunt, de obicei cu Radu (doar cu el), iar la făcut ordine prin casă cu soția :))

SĂRĂBĂTORI FERICITE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *