Sunt multe opțiuni pe piață. De la cele cu formă antomică, până la cele simple; de la cele cu termometru, la cele cu dop, de la cele cu stativ, la cele care se pot așeza pe marginile căzii.
Cea mai potrivită alegere este cădița simplă cu stativ. De ce? Pentru că îl poți manevra mult mai ușor pe bebe până va sta singurel în funduleț. O formă anatomică îți va da voie mult mai greu să îl întorci pentru a-l spăla pe spate sau la funduleț. Din momentul în care cădița nu îți mai este de folos, stativul mai merge folosit pentru masa de înfășat.

cădiță

Sunt cădițe simple care au și un termometru și asta înseamnă că e mai ușor de pregătit baia.
Una peste alta este posibil să cumpărați (cel puțin) două cădițe până îl veți obișnui pe bebe să facă baie în cadă (atunci veți avea nevoie de un antiderapant).
Am auzit și varianta cu băița primele două luni în chiuvetă. Nu am încercat niciodată pentru că îmi pare foarte incomod, dar bănuiesc că poate fi o variantă de rezervă.

Citește și →  înțărcat (ul)

Oricum pe internet găsești tot felul de variante, ideal ar fi să poți încerca cât mia multe să vezi care este cea mai potrivită pentru tine, pentru spațiul de care dispui, pentru bebe.

Dacă ești plimăreț atunci e bine să ai în vedere și o cădiță pentru deplăsări. Sunt unele gonflabile, altele pliabile, oricum și în acest domeniu ai variante. DAR atunci când esți călător ai în vedere că ai chiuveta destul de generoasă la hotel (plec de la premisa că alegi variante mai mult decât decente de vreme ce călătorești cu un copil mic) așa că nu ar mai fi nevoie de o cădiță suplimentară.

Ideea este să nu dai o grămadă de bani aiurea. Uită-te la mine care am trei tipuri …mai mare râsul. Una am folosit-o două luni (apoi a devenit prea mică), alta a amers ceva ai mult, spre 8 luni (are un termometru inclus și asta e practic), iar a treia a stat pe la socrii. De pe la 8-9 luni deja am intrat în cadă.

Citește și →  strategii eficiente de pus copilul la somn

Să aveți spor și mai multe minte decât predecesorii :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *