Am să răspund ca la școală: mâncarea fără gluten are un gust bun și diferența față de cea obișnuită este aproape insesizabilă.

De la început trebuie să vă spun că eu sau vreun membru al familiei mele NU AVEM INTOLERANȚĂ SAU ALERGII la gluten!

Acum că am lămurit acest aspect revin la subiectul de față. Întrebarea mea vine în contextul în care am scris despre dulciurile fără gluten și am tot postat poze când mâncam eclere. NU repet povestea, repet doar faptul că sunt senzaționale :)! Dacă aveți plăcere să citiți aici linkul.

Când ești atât de activ pe un subiect, mai devreme sau mai târziu cineva observă. În cazul de față cei de la kaufland au considerat că sunt bun să fiu prezent la primul târg de produse fără gluten

din Romania, Happy Gluten Free. Interesul lor mi-a părut evident pentru că am observat la cumpărături că au ditamai standul cu produse gluten free, lactose free și o gamă proprie, K – Free, care conține paste (fusilli, spaghetti și penne), diverse tipuri de făină și musli. Produsele au un preț extrem de avantajos, iar vestea bună este că pastele sunt produse în România și ajung în toată rețeaua Kaufland, la noi și în străinătate.

Citește și →  alergare, pantofi de alergare

Faptul că iei parte la un târg de specialitate îți oferă avantajul să descoperi sau să îți clarifici o curiozitate legată de cât de multe produse de felul asta sunt și PENTRU MINE, care nu am PROBLEME, ce gust au și dacă merită să înlocuiesc clasicul cu altceva. Am avut cel mai bun juriu cu mine …Tea și verișorul din dotare (Radu era acasă cu febră)

Vă zic atât

  • biscuiți au fost devorați de cei mici
  • brânza fără lactoză sau înghețata nu a produs nicio grimasă din ciclul – nu îmi place – dimpotrivă au revenit constant la acele staduri
  • Radu a cerut prin telefon un ecler
  • pâine s-a tranformat (la începutul săptămânii) în sanvișuri pentru școală
  • erau și ceva produse din carne care erau tare gustoase, deși erau și ele din ciclul – fără … –

Singurele lucruri cu care se pare că nu mă împac sunt pastele fără gluten, DAR asta am aflat pentru că am avut unde să merg și ce să încerc. La Happy Gluten Free a fost omologata cea mai mare portie de paste fara gluten din lume. A avut 166 de kg si a fost gatita de Chef Foa.

Citește și →  ce îi puneți de mâncare copilului în ghiozdan? are o gustare la el?

Pentru cei care sunt ca mine, adică fără de probleme, în america este o nebunie cu dieta fără gluten, așa că poate fi o idee pentru modificarea taliei – căutați, verificați, vorbiți cu specialiști (nutriționiști) și apoi decideți.

Vă mai spun și că în cadrul târgului a fost lansată caravana „Romania fara gluten”, singura de acest tip din Romania, care va ajunge in 10 orase din tara in acest an. Prin intermediul caravanei oamenii se vor putea testa gratuit pentru depistarea bolii celiace si peste 50 de medici specialisti vor beneficia de instruire adecvata pentru diagnosticarea acestor afectiuni. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *