Din varii motive, despre care am să scriu mai jos, în lumea nebună în care trăim întrebarea cezariană sau naștere naturală a devenit ceva mai mult decât obișnuită.

Povestea este simplă pentru orășeniși pentru stilul de viață, pentru viteza cu care se desfășoară totul. Știu și am auzit o mulțime de femei decarieră care doresc să se întoarcă rapid la muncă pentru a pierde tot ce au câștigat. Acum poate le înțeleg și nu le judec dar mă gândesc că orice copil ar avea nevoie de o mamă, de apropiere, de căldură, mai ales în primele luni de viață. Bani nu pot, chiar nu pot cumăra totul. Dar asta e o altă discuție.

Cezariana la țară, sau în mediul rural, că sa fiu politicaly correct, este folosită puțin sau doar atunci când nusutn alte opțiuni. Dincolo de costurile atașate (sau poate tocmai din acest motiv) nașterea naturală este opțiunea de urmărit până în ultimul moment. Poate că e bine, nu judec, dar de data asta chiar merg pe mâna doctorilor specilaiști care spun că o astfel de decizie este de luat de ambii membrii ai cuplului sub îndrumarea medicului care urmărește sarcina.

Citește și →  joacă-te cu copilul tău, joaca este esenţială

Plecând de la această scurtă poveste vă las să vedeți ce am discutat și aflat de la D-na Dr. Emel Nuraltay (MEDIC SPECIALIST OBSTETRICA-GINECOLOGIE SEF SECTIE OBSTETRICA SPITALUL SANADOR)

PS am uitat să o întreb de viața sexuală de după nașterea naturală sau de după cezariană, dar promit să o mai „prind” și sigur o să mai găsesc un set de întrebări …poate și despre nașterea acasă, în apă sau alte chestii citite/găsite de pe net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *