Cel puțin așa am înțeles din toate poveștile din jur, din clasa 1, Tea a cam îmbulinat-o.

De ce?

Dacă ar fi să ne luăm după cum arată lucrurile se zice că până acum, clasa pregătitoare, a fost o trecere. NU a fost vorba despre lecții pentru acasă, nu a fost despre studiu susținut și presiune de vreun fel.

Realitatea o descoperă fiecare părinte în parte.

Lecții pentru acasă, deși nu se dau de învățătoare, ele se fac. Poartă denumirea de fișe și mă puteți crede pe cuvânt că nu e de joacă cu mare parte din conținutul lor.

De făcut socoteli …se zice că nu e nici un bai dacă nu sunt făcute, dacă cel mic nu are aplecare sau interes, dar afli că dacă fluieră și nu are treabă cu cifrele i se sugerează părintelui să apese pedala și poate să facă ceva muncă individuală (în doi) acasă.

Exemplul este valabil și la scris litere și la citit cuvinte, propoziții, cărți. V-aș întreba dacă ați făcut parte din vreun club al cărții? Probabil că nu ați făcut parte niciodată sau doar prin liceu. Ei bine Tea este parte a unui astfel de club și nu vă zic câte cărți a citit până acum. Nu zic că e rău, dar eu la vărsta ei eram încă la capitolul mașinuțe, soldăței și jucat pe malul gârlei și nu am ajuns chiar rău.

Citește și →  cu alergiile în bagaj - guest post Oana Popescu

Așa arată situația la o școală de stat, cum e la privat nu știu.

Este deja final de august, început de final de vacanță. Tea încă nu realizează încă ce și cum, dar noi,părinții, ne agităm pe grupul de whatsapp.

  • ce a zis doamna să avem pregtit pentru clasa 1?
  • cineva a cumpărat caiete, cărți sau ceva pentru clasa 1?
  • vine clasa 1 cu vreun costum? aveți idee ce culoare?

Este evident faptul că am și eu o listă. Nu vreau să exagerez și să cumpăr fără limită și fără vreo țintă.

Mă gândesc să fiu echilibrat și să iau pentru început doar câteva nimicuri pentru a marca momentul (copiii discută în parc despre ce se cumpără pentru școală, deci trebuie să iau ceva) și a-i oferi Teei un moment de liniște și calm. Apoi după prima ședință să intru într-un magazin și să iau tot ce va fi pe listă. Oricum și Radu a ajuns pe listă pentru că și pentru el este un nou an …la creșă

Citește și →  Copilul meu face engleză de la 4 ani. Am exagerat?

Iată ce am cumpărat înainte de ședință:

  • cămașă albă
  • pantaloni și rochie bleumarin
  • câteva rechizite
  • șosete de diverse lungimi

Noroc că #pepco și-a adaptat oferta de produse la momentul potrivit și am opțiuni decente. Niciodată nu am vrut să dau bani de dragul de a da și nu am vrut să iau obiecte supraevaluate. Rămâne să revin în magazin după prima ședință să iau restul.

Mai în glumă, mai în serios, sper să fie ședința cât mai repede să mai apuc ceva din oferta magazinelor #pepco, nu de alta dar sigur că nu sunt singurul :)) părinte care gândește că acolo găsește tot ce îi trebuie.

Aici este un link unde puteți paritica la un concurs #pepco

Aici este un link cu o broșură cu produse care să vă ajute să începeți anul școlar liniștiți

Spor la cumpărături!

Spor la școală! Urare valabilă și pentru copil :))

Ne vedem după prima vacanță să împărtășim păreri, opinii, sfaturi.

Citește și →  clasa I sau cum Tea descoperă temele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *