Cum scap de colici? Asta e o întrebare care este pe buzele părinților încă de prin luna a doua, deși știu părinți care mă întrebau de colici încă din prima săptămână. Sunt multe soluții (despre unele am mai scris și aici sau aici) dar cred că cel mai simplu ar fi să scoateți cât mai bine gazele după masă.

Sunt tare nenorocite. Nu doar că bebe suferă, dar nici tu nu dormi!
Există o soluție… simplă, ieftină și una mai scumpă dar eficientă. Nici una nu implică medicamente (oricum alină suferința bebelușului într-o prea mică măsură).
Prima soluție este băbească… un ciorap sau un săculeț umplut cu sare grunjoasă de bucătărie. Sarea încălzită și aplicată pe burtica sugarului face minuni. Merge varianta asta și dacă vrei să adoarmă mai repede.

săculeț plin cu sare grunjoasă, hand made by bunici

Varianta mai scumpă este  un fel de scoică care cântă și vibrează sau doar una dintre cele două. Băieții ar putea să nu accepte „scoica”, dar pentru fete este un succes. Vibrația calmează destul de bine bebelușul și îl și adoarme. Cum merge folosit până spre 9 kilograme (depinde de model și de cât de înalt va fi bebeul) se va dovedi un mare ajutor.

Citește și →  Copilul meu face engleză de la 4 ani. Am exagerat?
treaptă muzică, treaptă vibrații, treaptă vibrații+muzică

NB – nu este singurul model sau singura firmă producătoare de asemenea „jucării”. Este doar alegerea mea!
NB 2 – este foarte important ce mănâncă mama. Totul se transmite prin lapte (presupun că mama alăptează)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *