Nu știu cuplu care să nu se fi agitat când vine vorba de concediu odată deveniți părinți. Și zic asta pentru că din momentul în care deveniți trei sau mai mulți …GATA cu „deschidem harta și alegem destinația sau unde plecăm mâine?”. Evident că există și excepții, dar despre asta mai bine citiți aici. Păi cum s-a terminat, păi s-a terminat …pentru că trebuie să ții cont de o mulțime de lucruri.

unde mergem, departe sau aproape și cu ce și cu cine?

– sunt condiții pentru vârsta copilului meu?

– eu pot să distrez cumva?

– cât să stau în concediu

Și pentru că sunt multe întrebări (sigur am uitat ceva adineaurea) sunt multe cupluri care merg pe varianta concediul nostru (eu cu soția și copilul la bunici) și concediul cu tot familionul. Împărțeala asta este foarte deșteaptă, deși sunt unii părinți care nu vor să plece în ruptul capului fără copil, ar trebui să se gândească totuși la o astfel de varaintă. Iată argumentele.

Citește și →  A father’s place | The Economist

Atunci când pleci în concediu cu bunicii și copilul sau doar cu bebe, în afara faptului că schimbi peisajul, rutina e cam aceeași. Trezit la ora 7 (zic de mine aici, că poate fi la fel de bine și 10), mic-dejun, plimbare până în masa de prânz, puțin spre deloc vizitat împrejurimi, masa de prânz, somn de după masă, puțin sex (la amiază sau seara tarziu), plimbarea de după masă-seara, masa de seară și GATA …urmează o nouă zi. În tot acest program prezența bunicilor ajută mai mult la plimbările voastre prin împrejurimi, la cantitatea de sex :)) și eventual la o ieșire într-o seară, dar per total se păstrează raportul pe care îl aveți cu cel mic.

Dacă sunteți „curajoși” și vă lăsați copilul cu bunicii și plecați doar voi doi …nu mai e nevoie să vă spun cum poate fi. La ce știți deja se adaugă poate o factură mai mare la telefon pentru că așa veți ține legătura. Un lucru este cert veți reveni odihniți, lucru care nu va fi valabil pentru cei care rămân cu bebe acasă.

Citește și →  cum mi-au schimbat copiii casa

concediu

Combinațiile sunt sau pot fi variate. Adică concediul cu bebe să fie făcut atunci când e în vacanță de la creșă sau grădiniță sau …școală, iar concediul vostru că fie în orice altă perioadă. Zic asta pentru că o zi doar cu bunicii va fi destul de grea pentru bunici (mai ales dacă sunt 7 zile), dar va fi mult mai ușoară și mai „colorată” (cu mai puțin dor din partea lui/ei) dacă merge în timpul zilei la creșă sau grădiniță.

Trebuie să recunosc că nu am ajuns la această concluzie singuri, ne-au ajutat alții. Dacă în primă fază am fost reticeți, am descoperit că despărțirea a făcut bine fizicului și psihicului nostru, iar bebe a fost cum mult mai atent la noi după ce am revenit. Cu toții ne-am bucurat mult mai mult unii de alții când ne-am revăzut.

PS …cu alte cuvinte sunt două săptămâni pentru el și două pentru voi. Alegerea vă aparține!

Citește și →  energie? care energie că am rămas fără :(

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *