Vine vara bine-mi pare …n-am idee ce haine să pun pe copil :)) Te uiți în jur și vezi cum mulți părinți, bunici, bone, tați , mame …fac greu trecerea de la un anotimp la altul. Încă mai au impresia că nu e prea cald să stea copilul cu mâneca scurtă, sau să aibă capul descoperit, iar șosetele sunt de nelipsit și nu contează cât de groase sunt (ele trebuie să fie). Avem și contraexemple, că de, unde vezi fix pe invers …copil dezbrăcat mai ceva ca părintele …pentru că trebuie să se călească.

La un moment dat v-am tot făcut capul mare cu îmbrăcămintea lui bebe pe călduri de 30 de grade sau mai mult. Cel mai grăitor exemplu este cel vizual …

haine de vară

…un tricou din bumbac, pantaloni scurți tot din bumbac (cel mai bine să treacă de genunchi dacă știți că are chef să se târască) și o pereche de încălțări cât mai ușoare (pe măsură ca să nu îi facă răni).

Citește și →  locurile de joacă

Nu strică o pălărie, dacă nu stă sub „apaărătoarea/parasolarul” de la căruț, iar o loțiune de protecție solară este și ea de bun augur, DAR …bebe trebuie să fie îmbăcat la fel de gros ca și voi. Pe acest sistem hainele ar trebui să fie pe sistemul …voi mânecă scurtă, el mânecă scurtă, voi pantaloni scurți, el … înțelegeți sistemul. Haine prea groase la un copil care stă pe loc într-un cărucior înseamnă doar traspirație, de fapt, și la haine subțiri e cam același lucru.

La cărucior merge și o umbrelă, nu de alta, dar uneori acel parasolar al căruciorului nu face față. La fel și o pălărie sau o șapcă.

Nu trebuie să așteptați până la 30 de grade ca să fie bebe îmbrăcat subțire. Veți observa că de pe la 23-24 de grade, adică din momentul în care începeți să vă plângeți de căldură sau folosiți măcar pentru 5 minute aerul condiționat în mașină …bebe poate fi îmbrăcat subțire.

Citește și →  cum m-am descurcat "singur" cu Tea și Radu timp de 3 zile

Și ca să închei …nimic nu îmi pare mai amuzat ca un bunic transpirat, deși nu are multe haine pe el și un bebe îmbăcat cu mânecă lungă, o căciuliță subțire și pantaloni lungi, încălțările fiind nelipsite …eventual o cârpă de bumbac pe spătarul căruciorului că să „tragă transpirația”.

Plimbare plăcută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *