În pandemie cred că multe aspecte ale vieții sunt ciudate, nelalocul lor.

Când te uiți la știri vezi cum numărul de cazuri pozitive este în creștere.

Vezi cum au fost repornire cursele aeriene și apoi brusc se închid.

Vezi cum prețurile cresc nefiresc de mult, mai ales la mare.

Vezi cum programarea zilelor de concediu nu mai are rostul din trecut, azi poți pleca, mâine ai rămas acasă.

Vezi cum nevoia de concediu este mare, că ieșirea din oraș dintre betoane este din ce în ce mai acută.

Vezi cum situația economică nu este roză și teama de a cheltui te ține în frâu.

Unde să pleci în aceste condiții, în care lumea vorbește de pandemie și covid?

Obișnuiesc de mulți, foarte mulți ani să îmi fac concediile la Băile Felix, obișnuiesc să fac concediile alături de nașii noștri. Obișnuiesc să fac opriri, gen city-break, către destinațiile care însemnau mai mult de 6 ore în mașină. Trebuie să renunț la ceea ce obișnuiam.

Citește și →  mama lui de parenting!!!

Am început anul cu o vacanță normală la schi, apoi tot ce urmat a fost …aiurea.

Am reușit să mai fur câteva zile care au arătat normal cu ocazia plecării la Angofa, dar apoi totul s-a „ciufulit” și acum mă găsesc în situația în care va trebui (ați citit bine) să iau 10 zile legate și să mă organizez diferit de ce eram obișnuit.

Ciudățenia cu cele 10 zile este că trebuie cumva programate ca să nu fie petrecute prin casă, să fie folosite, să fie „plimbate”. Cum pandemia își face de cap să programezi ceva e super ciudat și dificil.

O variantă de mers la mare în pandemie, ar fi Bulgaria, deși mulți prieteni mi-au sugerat Grecia. Zic de mers la mare pentru că este obligația impusă de soție pentru fiecare an. Este obligatoriu să ajungem cel puțin 3 nopți la mare cu cei mici. PUNCT. A se reține că urăsc marea, dacă mă duce cineva, undeva să îmi schimb părerea, va fi eroul meu.

Citește și →  concediul cu doi copii

O variantă de apă, ar fi, din nou, Băile Felix, dar nu am nervii și răbdarea pentru 8 ore în mașină. Plus că și acolo fiind doar piscinele exterioare deschis sunt câteva reguli legate de distanțarece trebuie respectate.

Munte? Valea Prahovei nu este și nu va fi o opțiune, voi alege un loc unde bicicleta este parte din peisaj nu doar pentru mine ci și pentru copii (Tea în special). Probabil căp voi merge spre inima Transilvaniei. Da știu ce acolo e podiș și deal și nu munte, dar pe bicicletă se simte altfel.

Deci acest concediu din pandemie va fi unul de neuitat și sper unic. Când zic unic fac referire la loc, condiții, organizare, câți oameni vor fi în jur și daca va fi sau nu cu mască pe față.

Voi cum ați abordat și cum fi s-a arătat concediul anul acesta? Oare la anul va fi la fel de aiurea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *