Am stat ceva timp să mă gândesc cum să scriu despre 4dads, mai ales după ce lumea s-a prins despre asta 🙂

  1. Nu e un proiect pentru mine, este o dorință și o speranță
  2. Alex Zamfir (aka celmaibuntata.ro) și Dan Cruceru (aka taticool.eu) au scris deja atât de frumos și complect (hihihihi) încât eu aș fi doar un ecou
  3. Cezar Ionașcu (aka domnideromania.ro) este atât de mare încât trebuie să am grijă ce scriu :))

În mintea mea totul…

…a început în octombrie 2016. Atunci am fost cu Dan la Paris la o mega întâlnire a bloggerilor de parenting din Europa. Eu nu mă consider în această categorie, pentru că doar povestesc, las sfaturile pentru alții.

Acolo am dat peste un englez care era foarte prins în chestia asta și care îmi povestea despre comunitatea de tați din UK. În timp ce el vorbea, eu ma uitam către Dan și mă gândeam …cum ar fi să fie.

A trecut timpul, a venit 2017, am văzut mai bine cum funcționează comunitatea din UK și …l-am întâlnit pe Alex. Din nou m-am uitat la el (cum m-m uitat și la Dan) și m-am gândit …cum ar fi …să fie.

Am vorbit cu amândoi, dar niciunul nu era in that place așa că am zis să nu mai încerc, să iau o pauză. Pauza a durat până în septembrie 2018, când orizontul mi-a fost estompat de Cezar. I-am spus ce vreau, a ascultat și a zis că mă sună a doua zi. M-a sunat, dar a pus o condiție – încă doi tați … sau măcar unul. Așa au (re)apărut Alex și Dan.

Citește și →  cum faci baia copilului o plăcere

Deja restul este istorie și, cum spuneam, foarte plastic descris de Alex sau ceva mai serios de Dan. Chiar vă rog să citiți pentru că au scris fffff mișto.

De aici se deduce că este vorba despre dorință …nu de un proiect. Și când am văzut cei 4 tați la un loc, când am ascultat discuțiile, experiențele și diferența dintre noi, am zis că am o zână bună și noroc de la ce am mâncat în copilărie, pentru că 4dads va fi ceva foarte mișto.

4dads …

… este real. E mai real decât m-am așteptat, pentru că în ciuda camerelor care ne-au filmat am vorbit chestii de toate tipurile și genurile – copii, femei, viață, distracții, sex, noi, tata, mama, bunica, copilărie …și nu ne mai opream.

Am început cu o discuție la o cafea, a urmat o alta la Dan la magazin și am filmat pe o terasă.

Era atât de rece, mama mea ce rece era. Cameramanii dârdâiau, noi la fel, dar nu doream să ne oprim, pentru că totul curgea natural și era mereu Alex care mai ridica câte o problemă sau punea o întreabre care ne arunca într-un alt vârtej de discuții.

Citește și →  Cum să îi fii alături ca să îți fie alături

Denumirea, logo sau misiunea (ca să sune pretențios) au venit mega rapid, în mai puțin de 24 de ore și mai mult pe discuții pe mess. Ne-am asumat rolurile fără să ne gândim prea mult ce știe fiecare mai bine, pur și simplu s-a întâmplat și merge bine …

Mă uit la cum a apărut o pagină de FB, Instagram și un canal de vimeo și cum au crescut în mai puțin de 48 de ore.

Acesta a transformat dorința în proiect.

de ce …

4dads? nu o să explic, ci am să povestesc experiența mea cu Tea la meciul de handbal și o să considerați acesta drept răspuns. Prima dată pentru mine și pentru Tea, o experiență și o amintirea pe care o voi avea cu ea FOREVER.

Tea face handbal și una e să vezi la tv un meci, alta e să îl vezi live. Oricâte poze am făcut sau cât am filmat nu se poate percepe emoția pe care am împărtășit-o cât am fost acolo. Curiozitea pe care a manifestat-o pe drum (am fost cu metroul), găsitul locului în sală, galeria de lângă noi, gălăgia …TOT m-au făcut centrul universului fiicei mele.

Citește și →  la drum cu mașina

Erau mulți copii cu părinții lor, chiar un tată cu fiul lângă noi și mă uitam și analizam pe el și pe alții ca el. Vedeam cum au venit cu copilul, dar erau prinși de meci și uitau că sunt tați. Mă uitam cum sunt pregătiți cu apă și chestii de ronțăit, mă uitam cum doresc să îi atragă în lumea lor sau cum erau cu copilul, dar totuși singuri.

Suntem diferiți și tot ce facem va afecta copilul mai mult decât ne-am gândi. Este de-ajuns să te uiți în oglindă și să analizezi viața ta să vezi că am dreptate.

4dads este despre cum putem fi părinți mai buni. NU este despre sfaturi, ci despre experințe din care am învățat și care pot fi lecții pentru alții.

Și dacă nu învățați ceva …măcar vă amuzați, deși la cum arată comentariile de pe FB mai repede e vorba despre cum vor doamnele să își trimită domnii la întâlnire cu noi :))

Nu mai scriu, ci doar vă invit să vă abonați peste tot, să dați share și să comentați 🙂

mulțumesc vouă pentru viitor și …

mulțumesc băieți (Alex, Dan, Cezar – am scris în ordinea înălțimii) pentru că suntem 4dads – lifestories.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *