Atunci când bebe are temperatură primul semn este, de obicei, mârâiala. Ajungi să te înțelegi mai greu cu el, plânsul este mai greu de oprit și/sau este mai puternic. În multe alte cazuri, bebe devine foarte apatic și refuză aproape totul, sau ignoră aproape totul.
Cel mai comod să afli temperatura copilului este cu un termometru IR, adică unul care citește cu ajutorul infraroșiilor. Îndrepți lumina spre frunte și gata. Problema este că nu prea are acuratețe, și asta pentru că este recomandat (de cătreproducător) să iei de trei ori temperatura și apoi să afli rezultatul corect printr-o medie.
Să nu uit …faptul că pui mâna pe fruntea copilului și ți se pare cald, nu înseamnă NIMIC.
Mai sunt diverse benzi sau indicatoare de hârtie ce le poți folosi, dar nu sunt de încredere, rezultatul este… aproximativ corect!
Cea mai corecta variantă este cu termometrul clasic (alcool sau mercur) în funduleț. Dacă nu ai așa ceva și unul electronic cu afisaj, unul de imită pe cel clasic este bun. Unii ar zice că cele cu alcool sau mercur se pot sparge și astfel sunt foarte periculoase.
Mai există suzetele termometru… doar că, ce te faci dacă bebe nu vrea suzetă. Oricum nici ele nu dau cele mai sigure rezultate și se strică și repede.

Citește și →  termos mâncare de la laken

P.S. Monitorizați cu atenție temperatura bebelușului, indiferent de metoda pe care o folosiți, pentru a lua cele mai bune decizii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *