…ba e cald, ba e frig şi trebuie să îmi îmbrac copilul. Cum o fac? Că dacă mă uit pe geam la cei care sunt deja afară nu ştiu dacă e cel mai bun mod de aa borda problema.
O regulă (de bun simț) spune că ar trebui să îmbraci copilul așa cum te îmbraci și tu. Din păcate nu suntem atât de puternici mental nici unul dintre noi (poate doar nația rromă) și de cele mai multe ori are prea multe haine pe el. Buuuun iată ce fac eu:
– verfic prognoza meteo – la tv, la radio sau pe net (meteoplus.ro, accuweather.com) pe care o „dublez” cu o ieșire pe balcon
– caut să vad ce alegeri au făcut alți păriniți (pe lângă bloc trec destui copii și pot face asta)
– aleg hainele care, în final, sunt cu puțin mai groase decât ale mele sau la fel de subțiri
Cu alte cuvinte nu vă luați după bunici, care au tendința să pună foarte multe haine pe copil (sunt la varsta la care mai mereu li se pare prea frig sau prea cald), ia-te după tine.
– la 2, 3 grade celsius (zăpadă) și puțin vânt o salopetă de schi e perfectă, cu o pereche de ciorapi și un body pe dedesubt este suficient (dacă e mai frig mai merge o vestuță si o pereche de șosete suplimentară)
– între 3 și 10 grade merge o combinație de panatloni lungi (flaușați sau blugi) cu ciorapi de dedesubt o bluză cu glugă peste un body, eventual un tricou dacă pare totuși prea cald.
– peste 10 grade, până în 20 de grade începe să fie delicat. De obicei merge o mânecă scurtă peste care vine o mânecă lungă, iar pantalonii ar trebui să fie mai subțiri
– de la 20 de grade în sus ar trebui să fie numai mânecă scurtă sau o mânecă lungă subțire și pantaloni scurți sau trei sferturi (sfat valabil vara).

Citește și →  40% dintre copiii noștri sunt supraponderali

Oricum de ceva vreme am învăţat că fiecare cărucior are locul de depozitare destul de generos ca să conţină „rezerve”

2 comentarii pe “cum îmi îmbrac copilul pe frig sau caldură?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *