Adică de ce mai trebuie sală, atunci când ies la alergat sau la ture cu bicicleta? Corectă și îndreptățită întrebarea. Plus că la asta se mai adaugă încă o întrebare – când ai timp să le faci pe toate?

La prima întreabrea răspund acum, la cea de-a doua o voi face joi 🙂

Deci am ajuns să scriu despre asta, despre mersul la sală, pentru că atunci când vrei să ajungi la un alt nivel cu performanța în sport trebuie să faci câteva lucruri la care nu mă gândisem. Acum pentru mine nu doar performanța contează ci și energia pe care trebuie să o am cu cei doi copii.

Performanță e un termen pretențios și poate pompos, dar cumva e singurul la care m-am gândit în contextul în care comunitatea amatorilor care aleargă sau biciclesc este din ce în ce mai mare și fiecare vrea să urce pe rețele sociale sau în aplicații rezultate cât mai bune.

Când am început, eu voiam doar să alerg și atât, doar că odată cu trecerea timpului și prezența la diverse concursuri am început să alerg din ce în ce mai repede. A fost modul în care am înțeles că am atins un alt nivel și că e nevoie de altceva. Au apărut un altfel de haine, încălțări, echipament. Acum e nevoie din nou de o schimbare, un upgrade.

Citește și →  semimaraton Lisabona

Rezultatele s-au tot îmbunătățit și atunci am trecut la bicicletă, să îngrijesc și alte grupe musculare și să relaxez pe altele, apoi am încercat înotul și acum am ajuns la sală, cu tot cu instructor.

Toată introducerea a fost intenționată pentru că, să merg la sală, a ajuns să fie o necesitate. Alergarea și bicicleta dezvoltă anumite grupe de mușchi. Probabil ați văzut că alergătorii sunt subțiri, deloc voluminoși. Dacă faci asta mai puțin constant și nu mănânci civilizat (prostii seara sau prăjeli sau …) atunci sigur unele lucruri se vor simți sau vedea. Apare alergătorul sau biciclistul slab dar cu burtă :)))))

NU sunt acolo, încă, dar nici mult nu mai am, așa că am decis să merg la sală.

Și mă sufoc în sală și transpir și mă moleșesc și am o senzație ciudată printre cei care trag pe la diverse aparate și nu înțeleg de ce ai alerga pe bandă sau …

M-am răzgândit, când, după mai multe discuții cu alergători și nu numai, am aflat că nivelul următor presupune un pic de grijă față de mai multe grupe musculare și față de dietă.

Cu dieta să zicem că o mai scald, deși calc foarte desc în străchini, dar am nevoie de cineva care să stea cu gura pe mine. După ce m-am codit o mulțime am ales să vorbesc cu un amic care este trainer și să îl întreb ce pot face.

Citește și →  alergare pe timp de iarnă

A râs, apoi ma întreba ce vreau? Vreau să slăbesc, să fac masă sau să îmi definesc musculatura?

Am râs. Musculatură de definit nu prea am, masă nu mă văd să fac, iar de slăbit nu e nevoie. DAR ceva vreau să schimb.

A râs din nou și a continuat să îmi pună diverse întrebări legate de ce mănânc și cînd, despre câte kilograme am și ce înălțime, de câte mese am pe zi, de ce conțin ele, despre ce nivel de performanță vreau să ating (adică țeluri).

Am râs și am răspuns.

Apoi a devent serios și mi-a spus că dacă vreau ceva atunci este dispus să lucrăm împreună, dar dacă nu mă țin de treabă, altfel el va pierde timpul iar eu nu voi face nimic.

Discuția a avut loc sâmbătă. Duminică m-a întreabat dacă merg luni cu el la sală. Luni la ora 9 începeam încălzirea.

Pe scurt

Am început un program care are drept scop o definire a musculaturii. Cum nu prea am așa ceva va trebui să dobândesc puțină masă/volum. Nu voi slăbi, dimpotrivă voi adăuga 2-3 kg la greutatea actuală. Voi lucra toate grupele musculare într-un ritm confortabil mie. Voi avea o dietă bazată pe legume și fructe și excluderea multor plăceri vinovate. Am un program cu ce ar fi indicat să consum la fiecare masă în fiecare zi a săptămânii.

Citește și →  Fenix 5 Plus și Fenix 6X Pro Solar

Am ajuns la sală pentru că altfel tot ce alerg sau biciclesc ar fi atins un punct mort, care de fapt era o limită impusă doar de mine și de lenea mea.

Cum va fi? M-a pus să fac o poză acum la început și încă una peste 2 luni. Voi vedea.

Oricum ar fi să faci sport e un lucru bun și un instructor personal te ajută să fi civilizat dacă nu ești. Caută să vorbești cu cineva, să ai puțină direcție pentru că este CLAR ca să mergi la sală și să tragi de toate aparatele fără o țintă sau să o faci într-un mod greșit îți va face RĂU.

PS ca să dau din casă …mă sună/îmi scrie să mă întrebe dacă am mâncat și să îmi aducă aminte că trebuie să vin la sală și cum să echilibrez toată povestea cu alergarea și bicicleta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *