E-bike nu este pentru leneși iar buggy e o experiență plină de senzații pe care nu le mai încercasem.

Acum aveți posibilitatea să citiți cum arată 27-28 de ore de adrenalină, prietenie, natură, experiențe, inedit, diferit, autentic, autohton, natural, cu praf, cu frig, cu apă, cu țipete și exclamații ca la o partidă de sex bună, cu …

Pentru că sunt jurnalist acum vă ofer și o altă sursă să verificați vorbele mele și vă trimit către postarea lui Memo.

Cum apare articolul sau postarea lui Dan Mazilu vă pun și linkul lui aici :)) până atunci are și el câteva poze.

În 2018 încercam experiența ebike sau e-bike …scrieți cum doriți și pentru că eram și eu cu picioare de balerină și drumurile blânde impresia a fost una mixtă. Cumva am simțit că este mișto sentimentul de a primi asistență în momentele grele sau dificile dar că nu înlocuiește senzația de „muncă” dată de un mtb hard tail.

Ei bine în 2022 senzația a fost alta. Atât de ALTA!!!

Dar până am călărit monstrul …am fost nevoit să îmblânzesc un alt monstru.

Buggy …

…e o dracie nervoasă, un fel de cușcă cu un motor puternic și niște cauciucuri grase și un profil agresiv pentru că trebui să ajungă în locuri unde și cu piciorul e greu.

…este un tip de distracție care te duce la limită și provoacă o explozie de adrenalină, o o cascadă de țipete necontrolate, un zâmbet pe care nu ști că îl ai și care ține tot drumul.

Citește și →  tipuri de bărbați/tați - update

…este cel mai sigur mod să ai praf sau noroi sau apă acolo unde nu credeai că aceste elemente pot ajunge și nu vei fi deranjat de asta

…este modul sau modalitate de a testa tot ce ai vrut când erai la volanul mașinii tale dar frica și instinctul de conservare te-a oprit.

…este modalitatea sigură de a-ți depăși limitele, de a-ți forța limitele, de a trece dincolo de limita de confort, dar

…nu este un ATV!!! Și spun asta pentru că tot ce știu și tot ce am aflat despre accidente și victime are legătură cu un ATV și nu cu un buggy. De asta am și spus că ești într-o cușcă de metal precum piloții de raliu și e foarte greu să îți faci rău într-la astfel de „jucărie”.

E-bike …

Cred că sunt puțini oameni pe care să îi cunosc și care să știe la ce este bun un e-bike. 90% dintre cei pe care îi știu sau i-am auzit comentând pe subiect consideră că e ceva pentru leneși, grași, oameni cu o vârstă înaintată. CÂT POT FI DE ERONAȚI …mai ales că vorbesc în necunoștință de cauză. Eu vorbesc pe cifre …pe rezultatul unei ture înregistrat cu toate categoriile de senzori …tocmai pentru că și eu am avut impresia că ajutorul ar putea fura și plăcerea efortului.

Ca să le spun celor ce au cuvinte mai puțin de laudă este ca și cum ar spune că un campion de ciclism de șosea e mai puțin campion față de unul de ciclocross.

Citește și →  Copilul meu are cont pe Goodreads!!!

Deci …pe cifre obținute de la centura, ciclocomputer, pedale, senzor de cadență și de viteză …o tură de e-MTB cu un e-bike nu e mai prejos față de o tură cu o biclă similară.

Diferența este că acel motor are mai multe setări, bicla e mai grea iar traseul pe care îl alegi …îl alegi mai greu tocmai pentru că ști că ai sun avantaj. Astfel totul ajunge să se egalizeze.

O tură de 21 de km cu un consum de 2000 de calorii și o diferență de nivel de 750 de metri …nu e tură banală și sincer nu m-aș fi încumetat la așa ceva dacă nu aveam un e-bike.

Aici intervine compania, calitatea „materialului rulant” și atmosfera ca să treci de la un turist cu accente sportive la un sportiv amator dornic să posteze tura apoi peste tot.

Mâncare…

Ai spune că atunci când faci sport …când ești activ ai nevoie de un anumit fel de a mânca. E important să ai un meniu echilibrat …

Ei bine NU …cineva vrea să fie echilibrat poate să fie echilibrat, dar nimic nu se compară cu un pahar de țuică sau vin fiert alături de un bulz pe plită.

Evident că o sa fie măcar o poza care arată o masă lungă și plină de bunătăți.

Atenție …există și este mega bun meniul dacă ești vegan sau vegetarian și dacă întrebi din timp poate afli că poți lua după tine și animalul de companie

Atmosferă …

Cum credeți că poate să fie atunci când aduni la un loc oameni care își doresc să facă același lucru.

Citește și →  cu fetița în toaleta femeilor

De fapt asta este idea să aduni oameni care împart aceleași pasiuni și să le exploatezi pasiunea și să îi provoci să treacă poate de limitele pe care le știu că le au …într-un mod sigur 🙂

Nu știu și nu pot garanta că fiecare grup care va trege pragul pensiunii lui Jugy va avea acleași lucruri de povestit, cu aceleași entuziasm DAR e complicat să nu te simți bine și să nu aduni o SUMĂ de MEGA  CHESTII DE POVESTIT.

Dacă mă bucură ceva este faptul că nu mi-am laut telefonul pentru că așa aș fi pierdut din ce se întâmpla pentru că sigur voiam să mai fac o poză sau să fac un video.

FINAL

De fapt faza cu finalul este la fiecare …dacă ai parcurs povestirile lui Memo pe subiect vei vedea ce l-a mișcat pe el și la fel se întâplă și în cazul lui Dan Mazilu.

Cred că finalul a fost pentru mine la 2 săptămâni când am dat peste ultimul om căruia nu îi arătasem pozele și nu ăi povestisem din întâmplări. Pe de altă parte sigur mai dau de oameni cu care nu am vorbit și paote mai prelungesc sau amân finalul ….ia uite chair acum dau de cineva.

Meric Jugy, merci restul găștii și scuze celor pe care i-am supărat din prea multă fericire de la ce mi s-a întâmplat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *