Asta va fi mereu o discuție fără sfârșit despre televizor, despre tabletă, despre copii şi legăturile şi dintre ele. Nu mai departe de săptămâna trecută când am avut în vizită o familie a cărei fetiță avea voie să se uite la televizot DOAR 30 de minute pe zi. Acum …asta e decizia fiecăruia, doar că am observat că în acest caz televizorul devine un fel de dorință ascunsă a copilului. Altfel spus, acasă nu are ce face, se va uita cât îl vor lăsa părinții, dar atunci când va fi în vizită, cu bunicii sau oriunde departe de părinți, se va lipi de televizor.
Eu unul nu pot spune că i-am interzis televizorul și, deși poate părea ciudat, fică-mea după ce se uită puțin la desene …se ridică își ia o carte sau jucăriile și televizorul devine neimportant. NU ÎNCURAJEZ PRIVITUL SAU LĂSATUL COPILULUI ÎN FAȚA TELEVIZORULUI, dar s-a dovedit de câteva ori ca fiind soluția salvatoare. Singur, cu ceva treabă, JImJam sau DuckTV au fost soluții pentru acel moment. Dacă nu mă credeți, uitați-vă puțin pe aceaste canale și veți vedea că nu este nimic agresiv la adresa copilului.
Discuția cu tableta sau smartphone-ul e mai complicată. Fică-mea a ajuns să pună mâna întâmplător pe tabletă și conexiunea a fost imediată, legătura instantanee. Mi-am aminitit că prima mea întâlnire cu o tabletă a fost puțin stângace,fică-mea pe de altă parte a stat, a analizat și apoi s-a comportant precum ar fi avut din totdeauna acest device. Din fericire, zic eu, am găsit o grămadă de aplicații create special pentru grupe de vârste, iar Tea este foarte încântată de ele.
În final …alegrea vă aparține și cred că trebuie să găsiți echilibrul în folosirea acestor device-uri, care în final sunt fac rău!

Citește și →  A father’s place | The Economist

20140110-103625.jpg

2 comentarii pe “televizorul și tableta în viața copiilor

  1. Tudor spune:

    Eu am ajuns la concluzia ca atitudinea parintilor vizavi de accesul celor mici la televizor / tableta / smartphone depinde de modul in care ei le folosesc. Unui parinte care isi foloseste smartphoneul recent lansat doar pentru jocuri si facebook le interzice accesul ca sa nu faca la fel.

    Eu i-am permis micutei mele energizate acces la tot ce tine d tech din casa. Stie sa deschda tableta si sa vorbeasca cu buni la tv. Recunoaste desene animate dupa sonor. Cu toate acestea, prefera sa se joace afara. Va las. Ma trage de picioar si striga Tati, paaaaaa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *