Marea problemă sau întrebare pe care mi-am pus-o la un moment dat a fost cu ce detergent spăl chestiuni de-a lu bebe.

De la grăsimea laptelui tetina şi biberonele se „îngraşă”, linguriţa sau orice alt obiect care ţine de mâncarea bebeluşlui se murdăreşte de la mâncare. Tu trebuie să le speli, să le cureţi.

De multe ori e nevoie să curățați temeinic tetinele sau biberoanele. Bebe sau voi le-ați scăpat pe jos, vreun animal le-a lins sau mai știu io ce. Fugi la farmacie și cere detergent pentru biberoane …nu e ieftin, dar veți descoperi că este practic. La început îl veți folosi pentru biberoane și tetine, apoi pentru suzete, apoi pentru elementele de la pompa de sân și în final pentru elementele de la aparatul de aerosoli.

O altă variantă este folosirea unei combinaţii între săpun lichid, apă caldă şi serilizator. Ori de câte ori e nevoie să speli ceva şi nu ai detergent special la îndemână, caută să foloseşti un săpun lichid (cât mai de calitate şi cu cât mai puţine chimicale) şi apă călduţă. La final e de ajuns să fie clătite bine, eventual (dacă materialul permite) le poţi băga la sterilizator ca să „scoată” ce nu s-a clătit. E uşor exagerat, dar mai suntem şi din aştia 🙂

Citește și →  tipuri de scaune de mașină - cum alegem corect

Eu am folosit de la Chico și mă declar foarte mulțumit, deşi recunosc să la aldoilea copil nu m-am mai agitat să folosesc detergent. Cumva, la bebele numărul doi te relaxezi şi eşti mai echilibrat în aprecierea eventualelor pericole.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *