Diversificare/Diversificarea este unul dintre cele mai mari griji/frici/probleme pe care le are un părinte.

Încă de pe la 2-3 luni părinții încep sa caute aparate, rețete, sa întrebe, sa citească despre diversificare

  • Al meu e pe lapte formula deci pot sa ii dau de la 4 luni ceva?
  • Al meu e prea gras oare cu ce sa încep? Sa tai din lapte sau ce schema sa aleg?
  • Întreb doctorul sau fac precum cea mai buna prietena a mea
  • Al meu e cu sânul. Nu vrea altceva. Am incercat la 5 luni și 3 săptămâni un pic de …dar nu vrea
  • Încep FIX la 6 luni?

Probabil ca sunt mai multe întrebări pe care le au părinții in pragul diversificării, dar indiferent cum ar fi vorbim de un pas mare. URIAȘ

Pentru mine diversificarea a venit de doua ori.

La Tea a început la 6 luni după o discuție cu pediatrul. Doctorul ii știa istoricul greutăți, al modului in care se hrănește și ritmul de creștere. A întocmit o schema și am trecut la treaba …încet :).

Tea s-a dovedit un copil dornic sa descopere lucruri și am putut sa mergem intr-un ritm constant descoperind încet toate alimentele la timpul lor. Pe măsura ce a crescut a început sa își formează obiceiurile. A mers pe lapte matern pana la 1 an și puțin.

Radu. El e un caz puțin diferit. Nu au fost probleme, doar a fost copilul doi, deci a văzut multe la noi și mai ales la sora lui și de aici – diferitul. Pe scurt el a mâncat odată cu noi și a cerut din ce vedea ca mâncam ei noi.

Acest lucru ne-a făcut sa căutam rețete sau idei pentru mese a fost complicat sa găsim pentru ca nu sunt multe variante care sa meargă la copii de vârste așa diferite, sa poate sa mănânce și Adulții, sa nu gătim ca nebunii mii de feluri de mancare.

Am avut proasta inspirație sa caut doar pe plaiuri românești după soluții :(. Noroc ca la un moment dat cineva, in joaca mi-a dat o carte de Annabel Karmel pe care am ales ca fraierul sa o ignor o vreme.

Scria clar ca e cu rețete.

Scria clar ca e pentru toată familia

Scria clar ca e ușor de preparat totul

Scria clar ca nu e scump

Scria CLAR :))

Are și aplicații pentru telefonul mobil, e pe toate rețelele de socializare.

Doar ca #tataincepator am ales sa ignor. Noroc ca am avut ocazia sa gătesc doua rețete alături de ea.

Ce ți-e și cu bărbații ăștia ați putea zice. Nu ar fi deloc greșit. Dincolo de faptul ca m-am distrat maxim, am descoperit ce ușor e. Am văzut și înțeles cum pot sa fac încă ceva cu copiii mei. Am găsit mancare buna pentru TOȚI membrii familiei. Am rezolvat o problema pe care o puteam rezolva de mult, intr-un mod foarte simplu.

Acum diversificarea este de fapt o joacă cu membrii familiei în care toți avem de câștigat.

Cam asta ar fi pentru început pentru ca de acum o sa tot încerc sa pregătesc diverse sa va demonstrez cât de ușor e sa Pregătești pentru TOATĂ familia 🙂

Pofta mare și spor la diversificat

Gatit cu annabel Karmel

KRISPY FISH FINGERS

Ingredients

225g skinless fish fillets eg. sole or plaice

Salt and pepper to season

45g Rice Krispies

3 tbsp freshly grated Parmesan

¼ tsp paprika

1 egg

2 tbsp plain flour

3 – 4 tbsp sunflower oil for frying

Dip

2 tbsp mayonnaise

2 tbsp Greek yoghurt

1 tsp lemon juice

A pinch of salt to season

To Serve

Frozen Peas

Lemon

Equipment

  • Food processor / magimix to whiz up the Rice Krispies or plastic bag and rolling pin
  • Electronic kitchen scales
  • Small glass /pyrex bowls
  • Plates   
  • Fish Slice or tongs for turning the fish

Method

  1. Cut the fish into strips. Cover and set aside in the fridge.
  2. Crush the Rice Krispies in a plastic bag using a rolling pin. Mix with the  Parmesan and paprika . Alternatively put the Rice Krispies, Parmesan and paprika into a food processor and whiz to create fine crumbs. Transfer to a plate.
  3. Beat the egg in a bowl with a little salt. Spread the flour on a separate plate.
  4. Toss three or four of the fish pieces in the flour, then dunk in the egg and roll in the Krispie crumbs until well coated. Arrange on a clean plate and continue with the remaining fish.
  5. To cook, heat the oil in a large frying pan and add the fish fingers. Fry for 1 ½ – 2 minutes each side until golden and cooked through.
  6. Arrange on a plate with the dip, peas and lemon as in the photo.