Tea este sora mai mare, Radu este fratele mai mic. Eu sunt fratele mai mare, Raluca este sora mea mai mică. Două tipuri de relații, două tipuri de abordări.

Ce înseamnă să fii cel mai mare? De cel mai multe ori înseamnă responsabilitate, renunțări, lacrimi, ceva gelozie sau invidie și deschizător de drumuri pentru cel mic.

Eu cu sora mea

Dacă e să vă zic de relația cu sora mea mai mică …am lăsat de la mine, am încercat să o protejez mai ales în raport cu băieții (poate am exagerat puțin cam mult), am încercat să îi zic despre hopurile pe care le-am întâlnit ca să nu le întâlnească și ea. Am făcut bine? Am făcut rău? Am făcut prea mult? Am făcut prea puțin?

Poate cel mai bine ar fi să fie chiar ea întrebată. Cât din partea mea …simt că m-aș fi putut descurca mai bine.

Tea cu Radu

De ce am început despre relații cu mine? Am început așa pentru că în teoria mea, deja aveam un punct zero la care să mă raportez. Teoretic aveam o o bază despre relații, doar că cei doi pitici mi-au arătat că sunt începător și la acest capitol.

Citește și →  nu mai îmi plac petrecerile cu Moș Crăciun

Pe Tea am crescut-o cu multă lume în jur, ne-am învățat copilul să fie sociabil, să relaționeze ușor și să înțeleagă ce înseamnă să dai și să primești.

La venirea lui Radu, toți ne anunțau că vom avea porbleme mari cu gelozia Teei pentru că e vorba de iubire și despre cum ne împărțim noi. Am ascultat ceva sfaturi, am fost să vorbim și cu personal specializat și am acționat.

Pare că ce am învățat funcționează. Tea este dispusă să cedeze, este dispusă să lase de la ea. Știe să impună și limite. Pare că s-a deprins foarte bine cu ce înseamnă relația soră-frate.

În parc, ca să vă dau doar un exemplu, e cu ochii după el (nu îi cerem asta) și îl ia în brațe uneori din senin și îl scoate din mijlocul unui grup dacă sunt prea insistenți și obositori.

Radu înțelege? Ceva Înțelege el pentru că se duce spre Tea și cere monosilabic lucruri, uneori se duce mai repede spre ea decât spre noi.

Citește și →  Cum să îi fii alături ca să îți fie alături

Oare cum va arăta viitorul? Sunt optimist dacă mă uit la prezent 🙂 la relația dintre cei doi frați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *