acum ceva vreme… nu știu exact când vă întrebam “cât de des vă spălați copilul pe mâini?”, adică provocam o discuție despre igienă.

Constat pe zi ce trece că sunt două categorii de persoane:

 • cele care citesc etichetele și sunt foarte atente la ce conțin
 • cele care nu cumpără în funcție de preț
 • cele care cumpără fără să ţină cont de grupa de vârstă
 • cele care apucă primul lucru de pe raft
 • cele care cumpără în funcţie de ambalaj şi de ce spun prietenii
 • cele care cumpără produse practice, corect ambalate, cinstite

Aşadar dacă aţi avea curiozitatea de a vă uita la ce aleg oamenii de pe un raft (eu o fac pentru că e deja deformare profesinală) aţi fi uimiţi şi mai ales dezamăgiţi. Dezamăgiţi pentru că sunt sigur că aţi putea să le arătaţi măcar un produs mai bun ca cel pe care îl alege.

Nu fac pe lupul moralist, deşi poate părea că aşa se întâmplă, dar chiar merită să ne uităm mai atenţi atunci când ne apucăm să cumpărăm produse de igienă pentru copii, pentru întreaga familie.

Ce cumpărăm aproape lunar?

 • Gel de duş – cât mai mare (mai ales vara când bagăm duşuri dese)
 • Săpun lichid (pentru că cei mici stau mai mult pe afară)
 • Dischete demachiante (de la clădură se scurge machiajul, credeţi-mă că ştiu ce vă zic)
 • Sare de baie (să ne relaxăm, că merităm, mai ales după o zi plină alături de copii)
 • Floare de masaj (pentru că cel mic s-a jucat în parc cu toate celelalte)
 • Aţă dentară individuală (pentru că după ochi, la dinţi te uiţi prima dată)
 • Gel antibacterian (pentru că în parc nu ai cum să speli copilul)
 • Beţisoare igienice (pentru că vreau să arate curate căştile la care ascult muzică)

Nu vă ascund că am căutat şi încercat multe game de produse, multe firme şi branduri şi cel mai bun raport calitate preţ mi-a părut că l-am găsit la gama Family Care. Cumva m-a interesat să acopăr cât mai complet o zi pentru doi adulţi şi doi copii.

igienă

Mda …păi după ce face tot poporul ochi vine masa de dimineaţă. Cu Tea mai e cu mai e …nu am de strâns prea mult, dar Radu e o simfonie (vrea să mănânce singur indiferent de felul de mâncare) …aşa că invariabil trebuie schimbat şi spălat. Aici e foarte practiv săpunul lichid. Am încercat de multe ori cu unul clasic, doar că e un aşa argint viu încât trebuie să mă mişc cât mai repede şi mai eficient …igiena copilului e un lucru musai.

Din viața noastră de zi cu zi nu poate lipsi gelul de duş. Ieri nu am avut ce face și am decis să număr de câte ori mă trimite sportul și căldura infernală la duș. Vă dați seama ce preocupări am avut :)) NU vă zic la ce conluzie am ajuns ca să nu ziceți că sunt fără de sperață, dar vă zic că e tare bine să am o cantitate cât mai mare. Știți flacoanele alea mari, la mine țin cam 2 săptămâni. Dacă vă uitați în poza de la început flaconul ce l-am primit e taman cantitatea potrivită. La Radu, care e mai mititel, trebuie să aleg anumite produse, cu Tea e mai ușor, la ea pot folosi și produse pentru adulți când rămân în pasă de geluri cu prinsețe (așa zice ea).

Aseară eram în parc, ăsta e preamulul pentru gelul antibacterian, și Radu a găsit multe zarzăre sau corcodușe sau cum le-o zice. Și a început să le strîngă în mânuțele lui cât putea de tare. Să vă mai zic cum arătau mîinile? Nu vă închipuiți, pentru că a decis să folosească și cretă imediat după. Nu am apucat să îl opresc de la zarzăre, nu am apucat să îl opresc de la cretă, așa că mâinile lui erau …Rai :)) După ce și-a făcut numărul a vrut apă și a văzut la un alt copil biscuiți. Norocul nostru a fost că am folosit imediat o combinație de șervețele uscate și gel antibacterian. Uite așa am născocit o rețetă ad-hoc de igienă.

În concluzie am descoperit că e bine să caut ceva care combină fericit prețul cu calitatea; calitatea cu cantitatea; cantitatea cu varietatea și varietatea cu prețul.

Eu am povestit care este rutina mea, vă invit să îmi povestiți care este rutina voastră. Așadar care este ritualul zilnic de îngrijire pentru tine și familia ta? Am și premii pentru răspunsurile voastre – un pachet cu produse FamilyCare


#FamilyCare #iubeste #ocroteste #famlie #gamaintregiifamilii #pentrudorintedierse #pentrunevoidiferite

%d blogeri au apreciat: