Asta este una dintre marile probleme pe care le ai odată ce bebe a ajuns acasă.

După ce s-a întâmplat pentru prima dată vei începe să ţii socoteala. Ştiu din experienţă că prima dată când bebe nu a făcut caca o zi am intrat instantaneu în panică şi am sunat la medic. Rău am facut, pentru că a fost degeaba.

Bebe poate face o „pauză” mai mare sau mai mică după cum mănâncă mama în perioada de alăptat. După ce renunţăm la mesele exclusiv de lapte, lucurile stau altfel.

DECI nu trebuie să vă agitaţi dacă bebe nu face caca pentru 1 zi sau 2 sau chiar 9. Nu glumesc! E normal. Oricum, dacă staţi să vă gîndiţi, el nu trebuie să proceseze altceva în afară de lichid (laptele matern). Dacă vă gândiți că sunt nebun, puteți să aflați de la un pedaitru ca nu vorbesc aiurea.
Dacă sunteţi totuşi îngrijoraţi sau, mult mai important bebe plînge fără vreun motiv aparent, puteţi să vă folosiţi de supozitoare cu glicerină care se găsesc la orice farmacie. Nu are rost să mergi la spital pentru vreo clismă sau ceva asemănător… îl faci pe bebe să sufere degeaba.
Sfatul meu este să luaţi puţin dintr-unul şi, imediat după ce îl introduci, să îi ţii funduleţul bine, pentru că altfel îl va da afară. Din acel moment totul se rezolvă!
NB: încearcă să nu confunzi durerea de dinţi sau colicele cu durerile provocate de constipaţie.

Citește și →  vaccinuri, vaccinări, proiect de lege şi sancţiuni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *