Într-o dimineață lui bebe îi refuzi politicos ceva …ceva care nu e potrivit cu vârsta lui, nu este bun pentru el. Atunci se dezlănuție apocalipsa: se tăvălește, plânge cu lacrimi uriașe, nimic din ce faci nu funcționează, te lovește, te ignoră, se îneacă cu mucozități …

Verdict …aveţi un copil răsfăţat, iar dacă face asta după ce vine de la bunici atunci să ştiţi că acolo are parte de răsfăţ.

De ce fac unii aşa? În primul rând nu înțelege, pentru că nu are această capacitate, de ce îi este interzis un lucru. Ca să ajungă să înțeleagă e bine să ai multă răbdare, să explici de multe ori acelși lucru și să nu renunți când vezi că rezultatele întârzie să apară. Vede multe lucruri la voi și curiozitatea îl împinge să face le fel, poate de aici și neînțelegerea unor situații.

BUUUN acum mulți vor ajunge să ridice vocea … nu funcționează; cel mult va plânge și mai tare.

Citește și →  10 lucruri care nu îți trebuie

Alții vor avea tendința să îi dea o palmă la funduleț. Nici acest lucru nu funcționează prea bine. Va ajunge să fie speriat de acest lucru și e puțin probabil să înțeleagă că e un fel de pedeapsă. Mai repede …e un mod pentru voi să vă descărcați și nu trebuie să vă descărcați nervii pe copil.

Din ce am auzit și experimentat …trimisul la el în cameră pare să funcționeaze cel mai bine. E adevărat că plânsul te va face să te duci peste el, dar vei descoperi că în scurt timp se va liniști și te vei putea înțelege cu el.

Mai este și varinata în care NIMIC nu funcționează, doar atunci când va fi luat în brațe și poate să îi dai lucrul după care plânge să calmeze situația.

Cu răsfăţul de la bunici e o altă poveste. Acolo el are parte de ce nu  poate face acasă, pe de o parte bunici vor să „compenseze” tot ce nu făcut „la timpul potrivit” cu ai lor copii.

Citește și →  ce pui în bagaj când mergi la mare

De răsfăţ nu poţi scăpa şi poate nici nu trebuie pentru că face parte din copilărie, pe de altă parte e bine să se evite răsfăţul pentru că nu prea mai există apoi cale de întoarcere.

NB să nu fie bunici prin preajmă pentru că vor avea tendința să intervină să îi facă pe plac lui bebe doar să nu mai plîngă. Oricum ar trebui să le explicați că trebuie să procedeze la fel ca voi. Răsfăţul e prieten bun cu refuzul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *