Potcoava Mountain Hideway este simplu de găsit dacă dai pe 🚗 Waze – Punct Palanga Chiciura, Sat, Runcu 137400 sau intri pe site-ul lor 🙂

Nu este un text plătit sau o experiență sponsorizată, ca să se știe de la bunul început!

Dacă tot am început să plecăm în weekend-uri am zis să încercăm zone și cazări care sunt la max 2 ore de București, dar să evităm, valea Prahovei (de la Breaza în sus).

După o primă încercare, reușită la Cabana Hug, am zis să revenim la căluți, la blondele de la Potcoava.

Îmi era dor de cai, de locul ăla, de pâinea de acolo și gemul de dimineață, de felul așezat și pasiunea cu care vorbește Ionuț despre cum vrea să crească locul acela, despre turism făcut altfel. 

Deci … “episodul doi” …(aici link către primul episod)

Cumva ..ca un făcut …era tot joi, eram tot dornici de ducă și prognoza zicea tot ninsoare și apoi soare.

“- Plecăm și noi mâine pe undeva?

…am pus mâna pe telefon și am sunat. Am avut un noroc cât carul, pentru că la Ionuț lumea a descoperit că este de mers …și nu prea sunt locuri libere. Am avut noroc că fix atunci o familie anulase …

Citește și →  singur acasa! sau ce faci când te trezești fără copii?

Nu mi-a rămas decât să fac bagajele rapid și să pregătesc mașina pentru ca vineri, de data asta la ora 10 (nu ca la ora 17 ca data trecută) să fiu unul dintre mulții bucureșteni care fug din capitală.

Așa noroc ce am avut cu vremea …nu pot să vă zic …a dat cu ninsoare maxim până să ajungem, a mai nins puțin și în acea vineri, pentru ca apoi să iasă soarele. Copiii au fost în al nouălea cer …sau în culmea extazului.

I-am schimbat …de la chiloți de la atâta stat în zăpadă. De vreo trei ori!

Și cum intră după zăpadă o ciorbă bună ….mamă și ce bună a fost aia cu perișoare și puțină smântână și pâinea făcută pe vatră …bălesc 🤤

Turism la Potcoava Mountain Hideaway

Am mai scris despre ce este acolo și cum e cu mâncarea, cazarea și serviciile sau beneficiile. Ce nu am scris este despre noua chestie, pentru  mine, care este carnetul de călăreț.

Ionuț s-a uitat la mine și mi-a zis …știu că ai venit și o să alergi, dar trebuie să te urci pe cal …și copiii trebuie să se urce și ei.

Citește și →  de ce am ajuns așa de greu la Opera Comică pentru Copii?

Și m-am urcat …și s-au urcat și ei. Pot să vă zic eu aici orice …până nu veți încerca și voi descrierea e degeaba. Legătura pe care o ai cu acest animal este unică și te schimbă cum nu crezi că te (mai) poate schimba ceva.

Vă dau un sfat …sunt multe locuri unde te poți sui pe cal, dar puține unde cei care au cai știu ce să facă cu ei și îi îngrijesc cum se cuvine, iar voi veți avea parte de o experiență cum se cuvine …nu o învârteală într-un manej și atât. Cu alte cuvinte să cauți locurile unde se face turism specific.

Servicii

Am vrut curățenie, liniște, evadare în pandemie fără prea multă socializare, aer curat, loc de joacă pentru copii, loc de găsit inspirația pentru mine ca să scriu, dotări, loc de plimbat, loc de alergat, loc de curățat creierii.

Am bifat tot 👍.

Nu mai fac turism de masă de dinainte de pandemie, dar acum e mai important să ajungi CHIAR în locurile care sunt pentru tine, acolo unde serviciile sunt cele pe care le vrei …Și insisit pe „servicii pe care le vrei” pentru că se întîmplă prea des să primești lucruri care nu sunt pentru tine, pentru stilul tău sau nu primești nimic din ce aștepți pentru banii pe care îi plătești.

Citește și →  TU ești PARTE a problemei și PARTE a soluției

Impresii finale

NU vreau să fac aici un review, chiar dacă este, vreau dpar să punctez că turism se poate face în pandemie.

Dincolo de regulile ce trebuie respectate, masca care este obligatorie (ce ciudat sper să îmi pară aceasta afirmație la final de pandemie) e important să mergi în acele locuri unde proprietarul/managerul a descoeperit modalitatea de a face obligativitatea cât mai plăcută.

Despre preț nici aici nu zic nimic și nici nu o să zic pe viitor pentru că nu e relevant să vă zic ce și cum pentru că modificările pot apărea oricând și ofertele nu vor fi acoperite niciodată de un articol …indiferent cine l-ar scrie.

________

Așadar, anul trecut am avut acea evadare de 1300 de km prin țară, care m-a lămurit cum este un drum lung ce sigur devine obositor pentru mine și ai mei. Uite așa am ajuns la concluzia că acea experiență este de repetat, dar și că putem încera și evadări scurte, de 2 nopți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *