Cum este Fenix 5 Plus după 1 an de folosire și dacă merită să treci la Fenix 6

…este ce mi-a propus să dezbat aici. Nu este vorba despre un review aprofundat, nu mă pricep la așa ceva și cred că sunt destule opțiuni de la cei care caută nod în papură

De la început trebuie înțeles faptul că sunt disperat după gadgeturi. Chiar dacă diferențele nu sunt sesizabile, acel număr superior mă scoate din firea mea normală.

Acestea fiind zise să vorbesc în linii mari ce și cum despre aceste ceasuri.

Dacă nu aveți chef să citiți am și un clip mai puțin bine realizat decât ce am scris mai jos

Fenix 5 plus

Mi-a plăcut ceasul ăsta din momentul în care am pus mâna pe el. Diferența dintre Fenix 5 și seria Plus era doar sub ‘capotă’, nimic altceva nu era diferit.

Nu știu ce m-a atras le el, dar știu că a stat și stă non-stop la mâna mea. L-am purtat la orice costumație schimbând curelele și până la primul eveniment ultra nu am avut nimic de obiectat.

Citește și →  sport, copii, sănătate, amintiri

Cu alte cuvinte fac referire la momentul în care am folosit ceasul în modul GPS cu monitorizare la secundă și după 12 ore am căutat o priză.

Contextul a fost următorul. Andrei Gligor a debutat cu proiectul TransChallange cu traversarea și parcurgerea de la un cap la altul al Transfăgărășanlui, adică vreo 150 de km fără întrerupere. Andrei avea la mână un model seria 6X Pro Solar.

Comunicarea cu senzorii de pe biclă, monitorizarea ritmului constant și al pulsului a făcut ca bateria să indice după 12 ore de folosire 9%.

Concluzie personală Fenix 5 plus

  • Muzică +
  • Baterie +/- (orice activitate care înseamnă ultramaraton înseamnă baterie suplimentară)
  • Aplicații +
  • Versatilitate +
  • Fashion +

Dacă prinzi reduceri la acest model nu sta pe gânduri, este perfect pe post de smartwatch și dacă îți achiziționezi două curele (una din piele) și ceva senzori, alături de o pereche de căști bluetooth ești asigurat pentru cel puțin 3 ani de zile și pe partea sportivă. Are funcții atât de multe de sine stătător și împreună cu aplicația de pe mobil încât e puțin probabil să ajungi să le descoperi pe toate.

Citește și →  5 lucruri pe care le-am învățat după 8 ani de alergare

 

Fenix 6 X Pro Solar

De aproximativ 3 luni am dobândit un model din seria 6. Frumos ceas, atent lucrat, plin de tehnologie, greu de găsit minusuri.

Fiind ceva nou am pus de-o-parte modelul 5 Plus și am trecut la verificat opțiuni.

Primul lucru pe care l-am sesizat a fost greutatea. Eu un cântar fin consider că modelul 6 X Pro este mai ușor decât 5 Plus. Nu am căutat cifrele, dar așa se simte. Asta în condițiile în care dimensiunilea lui 6 X e mai mare decât a 5-ului.

Apoi mi-a plăcut când am văzut ce estimare îmi dă la durata de viață a baterie fără să fie conectat la telefon – 80 de zile!!!!!!!!! Deci faptul că am un management al baterie ajută mult. La fel și faptul că antrenamentele pot fi urmărite de pe ecranul ceasului (cardio, yoga). O chestie care m-a surprins este cum îți zice el că ești sau nu pregătit de antrenament sau cum stai cu respirația.

Citește și →  cum credeți că arată orașul în viitor prin ochii copiiilor noștri?

Chestii mici, dar când ești cu capul îți vor plăcea aceste lucuri.

Concluzie personală Fenix 6 X Pro Solar

  • Muzică +
  • Baterie ++
  • Aplicații ++
  • Versatilitate +
  • Fashion +

Dacă ai un Fenix 5 merită doar dacă ai nevoie de muzică să schimbi. Dacă ai orice model mai ‘bătrân’ vei fi extaziat de noua serie 6. Dacă ai un 5 Plus merită să treci la 6 dacă vrei să crești nivelul de performanță sportivă sau ajungi să participi la curse foarte lungi.

Seria 6 rupe concurența cu autonomia și aduce un plus valoare cu noile opțiuni legate de monitorizarea activității sportive.

Final

Încă port Fenix-ul 5 Plus pentru că m-am Atașat de el și am competiții și rezultate care sunt realizate cu acest ceas la mână. La momentul ăsta tot ce înseamnă PB este realizat cu acest ceas.

Încet încet, însă, trec la 6, pentru că sunt amănunte care mă provoacă și mă împing să îl folosesc. Am ajuns să particip la competiții sau evenimente care necesită 20-24 de ore de GPS și doar un 6 X poate duce o așa activitate.

#beatyesterday

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *