Vine un moment când trebuie să renunțați la biberon sau tetină, când spui „gata cu biberonul!!!”. Altfel veți avea surprize cu dentiția copilului mai târziu.
Sunt multe acele momente când sunteți plecați, poate ați uitat biberonul acasă, și nu vrea să bea pentru că nu are biberonul lui. În cazul nostru au funcționat doua variante. Prima – a tot ‘uitat’ biberonul, iar bebe a fost nevoit să bea din altceva. Poate considerați că e o ușoară tortură pentru bebe și poate aveți dreptate …dar a funcționat. A doua variantă a fost folosirea unui alt biberon, altul decât e obișnuit.
Cu suzeta e o altă poveste. Din fericire bebele meu nu s-a atașatului de așa ceva. A folosit-o mai degrabă de curiozitate. Oricum am vazut că odată trecuți de 2 ani, cei mici ajung să aibă mari probleme dacă mai au încă suzetă. Pe de o parte de stică dinții, forma lor, frumusețea; pe de altă parte …apar cariile. Să zicem că nu vă pasă de carii, pentru că sunt dinții de lapte …doar că nu trebuie să uitați că acele carii poti afecta osul maxilarului și dinții ce urmează să apară.
Ideea este că în ciuda gălăgiei/scandalului pe care îl provoacă bebe când rămâne fără biberon sau suzetă …trebuie să acționați pentru că veți avea de suferit mai puțin mai târziu.
Trebuie să încurcați vreo 2 până la 1 săptămână de urlete …apoi LINIȘTE

Citește și →  cu fetița în toaleta femeilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *