În acest moment am decis să văd cât de departe poate merge o adevarată vacanță pentru întreaga familie.

Și am ajuns departeeeeee …tocmai în Japonia! Din punctul meu de vedere, este o țară care trebuie vizitată, orice ar fi! Dar daca va permiteti sa faceti acest lucru abia dupa ce aveti un copil? Păi, îl luați cu voi și îl duceți la Muzeul Ghibli din Tokyo, desigur! Este echivalentul japonez al Disneyland-ului, doar ca mult mai colorat. Și, poate, un pic mai ciudat. Dar așa, cred eu, veți deschide orizonturile copilului vostru (ca să nu mai zic cât vi le veți deschide voi pe ale voastre). Localizat în partea vestică a parcului Inokashira, muzeul este o incursiune în lumea animațiilor. Mai exact, în lumea regizorului premiat cu Oscar Miyazaki Haya. Nu trebuie sa fiți la curent cu filmele sale pentru a va putea bucura de exponate. Atentie, însă! Doar 2400 de bilete sunt puse în vânzare în fiecare zi. Pe de-o parte, asta înseamnă că trebuie să fiți pe fază. Pe de alta parte, înseamnă că vă puteți bucura de exponate cu o libertate mult mai mare decât… la Disneyland. Care să nu uităm că există și în (mai corect ar fi spus pe lângă) Tokyo.

Citește și →  ce înseamnă să fii tată - Tați în AER

Dar nu pentru asta trebuie să ajungeți tocmai la capătul lumii… ci pentru că este diferit… totul este diferit.

Buuuuuun un zbor durează de la 14 la 24 de ore (în funcție de compania aeriana pe care ai ales-o) și costă de la 1700 la 2500 de euro (dacă biletele sunt rezervate cu 10 luni în avans), cazarea ar putea fi scumpă (Tokyo este unul dintre cele mai scumpe orașe ale lumii), DAR după cum vedeți …rezerzi în avans și costurile devine mai suportabile.

NU știu ce să spun sau cum să spun …dar pentru cei mai mulți dintre noi… Japonia este ca și cum ai fi ajuns pe Lună. Vreți să vedeți cum e pe Lună :), nu-i așa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *