Dacă nu era evident, dacă mai era nevoie să vă spună cineva – igiena dentară la copii este foarte importantă, esențială și este parte a dezvoltării lui ca om și persoană și adult și membru al societății și ce mai vreți voi …care implica relații sociale și profesionale.

Pentru ca totul să decurgă normal, vizitele la dentist trebuie începute de timpuriu, nu de alta dar e trist când vedem oameni în toată firea, până în 60 de ani, cum merg la dentist pentru placă. Ca să nu mai zic de copii de până în 8 ani cu dinți găuriți, negri, plini de carii.

Frica de dentist este o chestiune care se depășește simplu …găsești cabinetul sau clinca potrivită și apoi faci din vizita aici ceva regulat. Dacă cei de acolo sunt oameni pregătiți pentru a primi copiii se va vedea imediat în reacția copilului tău. Până la urmă poate fi orice cabinet, chiar și de colț al străzii, doar să primească copilul ce este necesar pentru a dezvolta un comportament normal față de pastă/periuță/dentist.

Citește și →  vă recomand Baby Boom Show

Noi am fost la un cabinet, și nu a fost rău, dar am zis să încercăm și o clinică. Ordinul de mărime și condițiile sunt, clar diferite, și asta a reieșit din comportamentul copilului care nu se mai dădea dus. Ideea e că acum vorbesc despre experiență și mai târziu voi veni cu un alt articol special dedicat igienei dentare la copii.

Cam așa a fost …

 

3 comentarii pe “igiena dentară la copii – preambul

  1. Alexandra spune:

    Igiena dentara este una din bazele educatiei care trebuie facuta pentru cei mici; de asemenea vizitele medicale la medicul stomatolog trebuie sa devina ceva obisnuit pentru cel mic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *