După ce bebe vine acasă …vine momentul primei băiţe, adică începe să ne pese de igiena bebelușului.

Unii o fac chiar în următoare seară… îl bagă pe bebe complet în apă, alţii îl tamponează. Eu unul am aplicat prima variantă și asta chiar dacă bunicile ne spuneau că putem să mai așteptăm, că bebe nu transpiră și nu se „murdărește” precum noi.

Bunnn, noi am ignorat cu bună știință și l-am băgat la „înmuiat” și după ce bebe a stat vreo 5-10 minute (asta pentru că i-a plăcut în apă) am trecut la acţiunile de cremuit şi curăţat. (PS recomandarea este să nu stea bebe mai multe de 15 minute în apă și asta are fi durata maximă). NU intru acum în detaliile cu pricina, vă spun că cel mult după o săptămână de cînd a venit acasă (funcţie şi de frecvenţa cu care face caca şi pipi) trebuie curăţate organele genitale. NU trebuie să vă faceţi griji că veţi umbla în acele zone! Bebe încă nu simte tot aşa cum simţim noi… adulţii. Folosiţi un tampon de vată hidrofilă sau de faşă sterilă pe care o înmuiaţi în:
– ceai de muşeţel răcit
– apă fiartă şi răcită
– ser fiziologic
…şi stergeţi, ATENŢIE, de sus în jos (nu ştiu …dinspre buric spre curuleţ). Oricum e bine să vă uitaţi peste tot să daţi totul la o parte  (pielea de pe puţa băiatului sau labiile fetei) pentru a fi siguri că e totul curat. Vă spun din nou că bebe nu va fi deranjat dacă sunteţi stîngaci… veţi deprinde mişcarea foarte repede.

Citește și →  sexy beach sau cum poți face față pauzei de sex

Cu băiețeii e puțin diferit, dar nu cu mult …revin cu articol 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *