Asta e bine!
Când începe? La trei luni, la patru luni, după 6 luni …depinde de copil. Indiferent când se va întâmpla, trebuie să fiți pregătiți.
Pregătiți pentru nopți nedormite (credeați că ați scăpat) și mult plâns, ținut în brațe, mers în cerc prin casă, refuz de a mânca orice, în general un fel de PMS fără sfârșit (să mă ierte doamnele pentru acest exemplu).
Treaba nasoală este că nu prea ai ce să faci. Sunt tot felul de geluri și soluții pe care i le poți da bebelușului, dar soluția este, în cel mai bun caz valabilă timp de 30 min – max 1 oră. Apoi o iei de la capăt. Îi poți da să roadă lucruri: de la diverse chestiuni umplute cu gel, până la lucruri mai serioase (le va selecta bebe) sau periuțe de dinți. De altfel e un moment bun să introduci periuța în viața copilului – o să roadă la ea și va deveni obișnuit cu acest obiect (nu folosiți niciun fel de pastă de dinți). Aici apare un DAR legat de periuță. Din punctul meu de vedere e prea devreme să îi dai copilului periuță de dinți, cu atât mai mult cu cât în perioada în care îl dor gingiile de la dinți mai practic este să îi dai tetinele ușor răcite la frigider (nu e o idee foarte bună) sau jucării speciale pline cu gel care după ce stau la frigider sunt „delicioase” pentru bebe.
Dincolo de asta …spun din nou că vei ține copilul în brațe excesiv și vei face kilometri în casă. Atenție acesta este și momentul în care se poate obișnui atât de mult cu luatul în brațe, încât e posibil să nu mai scăpați (încearcă să îți dai seama care este plânsul legat de dinți, de durere și cel de răsfăț).
Deci ce e de făcut?
Să ai răbdare, căci va trece … Trebuie din nou să găsești un echilibru între ținut în brațe, dat cu gel și somn pentru voi.
NB sunt și norocoși, puțini, dar sunt, pentru că dinții au ieșit fără probleme 🙂
NB2 după dinți, pe la 2 ani vin măselele
NB3 cel mai rău va fi când vor ieși caninii

Citește și →  'armele' unui bărbat :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *