Ca în orice zi la ora 16.30 merg să îmi iau fata de la creșă. Mi se dă ‘raportul’ despre ce a făcut bebe în timpul zilei.
Ieri pe lângă informațiile obișnuite mi se spune că a făcut febră 38,3. E drept că în timp ce o îmbrăcăm de dimineață am observat că nu are energie ca de obicei, dar am pus acest lucru pe seama faptului că încă nu s-a trezit complet. În fine, cei de la creșă au avut grijă să îi adminstreze un antitermic – ibalgin baby, după care febra a scăzut și energia copilului a revenit la cote normale. Seara și noaptea au decurs normal, fără ca bebe să dea semne că ar fi bolnavioară. A doua zi dimineață a făcut puțină febră, adică, 37 cu 6 și am considerat că trebuie monitorizată, dar că nu este periculos să o ducem din nou la creșă – nu îi curgea nasul, nu strănuta, nu era răgușită. Înainte de masa de prânz am primit telefon că bebe a făcut din nou febră – 38,3, dar că după o doză de ibalgin baby, temperatura este din nou normală. Am decis să o iau de la creșă și am cerut sfatul medicului pediatru, având în vedere că bebe între timp devenise răgușită. După o verificare de rutină mi s-a spus să continui cu antitermicele atunci când se depășesc 38 de grade și să îi administrez influcid (un medicament homeopat gen oscilococilum) pe sistemul 5 pastile în prima zi și câte 3 în următoarele 3 zile. Ar trebui să mai fiu atent să folosesc la administrare lingurițe de plastic, să evit biberoanele și să nu bea/mănânce 30 de minute după acea. Aerosoli să îi fac doar dacă face febră, tușește sau este foarte răgușită.
Din acel moment am decis că bebe nu vai mai merge la creșă până nu va fi din nou sănătoasă. Chiar în acea seară i-am făcut aerosoli cu dexametazonă și după două zile totul a revenit la normal.

Citește și →  cezariana vs. nașterea naturală

Un comentariu pe “îl duc sau nu la creșă?

  1. Blogu' Mamei Începătoare spune:

    Noi scăpăm repede de febră cu Nurofen, alternat cu Panadol. Dar, şi mai bine fata a răspuns la supozitor cu Novocalmin. Până la 3 ani, i-am dat 1/2 supozitor doar dacă temperatura trecea de 39 de grade. La 38 de grade am preferat împachetările cu prosop ud la temperatura camerei. Şi nu am înfofolit copilul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *