Deși mult mai corect și complet ar fi …’cu cei mici la toaleta celor mari’.
Se dă urmărtoarea situație – cel mic trebuie să meargă la toaletă, ești tată, cel mic e de fapt cea mică …ce faci? Nu vorbesc despre situația în care tată fiind ai de dus la baie un băiat :), asta ar fi prea ușor.
Buuun alegerea pare simplă, îți iei copilul și intri la băieți, doar că sunt câteva probleme legate de igienă și comportament :). Este cunoscut faptul că nu suntem cei mai mari fani ai ridicării capacului sau cei mai buni țintași și atunci fetița ta ‘combinată’ cu aceea curiozitate specifică vârstei, nu e tocmai una fericită. Pe altă parte, la femei este mult mai puțin probabil să fie aceeași debandadă măcar dacă ne gândim la aspectele fiziologice 🙂
Eu unul am intrat la femei și ne-am făcut comozi destul de repede. Problema a apărut la prima bătaie în ușă, când am fost nevoit să răspund și când am simțit surpriza provocată de vocea mea în acel loc. Apoi au urmat câteva momente ușor ciudate în care bebe mă tot întreba ce reprezintă sunetele pe care le auzea din cabina alăturată, si pe care am fost nevoit sa le explic. La ieșire, vederea fetiței mele a provocat un zâmbet din partea mamelor și o expresie (nu știu cum să o cataloghez – dezgust, surpriză, nelămurire, indignare) nu tocmai bună la adresa mea. Aș fi vrut să nu mă simt apostrofat și să ies cât mai repede de acolo, doar că bebe a vrut să se spele pe mâini …deh am învățat copilu’ cum stă treaba cu igiena și nu puteam să sar etapa.
Ulterior am aflat că tații aflați în situații similare au preferat de la început toaleta bărbaților, fără ca fată lor să aibă vreo reacție ciudată. Doar că mă gandesc că nu poți face la fel după o anumită vârstă.
Pe de altă parte am auzit de mame care aflate în situații similare au ales fără să stea pe gânduri toaleta bărbaților. Băieților lor nu li s-a părut nimic ciudat că au intrat cu mama, iar bărbații nu au reacționat aproape deloc, poate doar ceva priviri provocate de anumite fantezii cu femeii în toaletă. Asta nu înseamnă că suntem mai toleranți, poate mai indiferenți …oricum generăm în acest caz mai puțin stres, deci mamele simt mai puțin presiune în legătură cu acest moment și ar trebui să nu se streseze prea mult când au de făcut o astfel de alegere. Pe de altă parte cred că mereu e binevenită puțină îngăduință pentru tații care se străduie.
De aici ar mai fi de povestit și de momentul în care un tată vrea să-și schimbe copilul de scutec și masa de înfășat e doar la femei sau …alte asemenea.

IMG_2264.JPG