Un lucru este cert, în orice cameră de copil aţi intra veţi vedea că sunteţi asaltat din toate părţile de jucăriile lui bebe. Dacă ar fi să vorbesc despre un copil mai mare, problema este deja cu mult mai complicată. Deja Tea are categorii clare şi în funcţie de starea pe care o are o jucărie poate cădea în dizgraţie o perioadă sau poate fi prezentă în fiecare moment al zilei şi al nopţii :)) Cum zicem, la bebe e mai simplu, pentru că nu ştiu după ce criteriu (ar merita cercetătorii americani sau britanici să facă un studiu) alege o jucărie şi ţine de ea până în pânzele albe. Alegerea nu are nicio noimă …poate fi o sticlă, un dop sau mai ştiu eu ce care e orice mai puţin jucărie.

Noi suntem la stadiu în care îi arătăm jucării primite sau rămase de la Tea şi vedem dacă sunt interesante sau nu. Concluzia este că jucăriile lui bebe, acum sunt în  număr de 4. Din câte are și câte a primit …al meu bebe are trei jucării preferate și două (cu) luminițe :)).

Citește și →  cum m-a făcut fiică-mea dependent de LEGO :)

Jucăriile sunt utilizate în combinaţie cu un leagă şi o scoică care vibrează şi un „centru de activităţi” sau cărucior.zebra

O jucărie preferată este o zebră care se termină cu tot felul de zdrăngănici şi cerculeţe care merg de minune să fie băgate în gură. Cum acum suntem în etapa în care bălim pentru că ne pregătim de primii dinţi …între bebe şi zebră se dau adevărate bătălii. Atunci când ieşim cu căruciorul şi există momente de „plictisit” jucăria şi cum se bălăngănea ea este perfectă pentru a prelungi încă puţin plimbarea.
bedtime bearO altă jucărie cu rol dublu este un ursuleţ pufos. Teoretic el este folosit la somn, doar că bebe preferă să îi molfăie moţul în timp ce contemplează mişcările noastre prin casă. Chestia foarte interesantă la jucărie (de care fiică-mea este deja dependentă, având și ea unul de când era bebe) este că unul dintre părinţi trebuie să doarmă sau să o ţină asupra lui cît mai multă vreme până se impregnează cu mirosul părintelui și altfel îi oferă confortul de a fi alături mereu de unul dintre părinţi. În cazul nostru ambii ursuleţii au fost impregnaţi cu mirosul meu, pentru că ambii au petrecut foarte mult timp la pieptul mamei, am zis să compensez cumva. Deci ursuleţul de somn, bedtime bear, a devenit aproape de nelipsit de lângă bebe la somn.

Citește și →  îi dau dinții

Următoarea este o zdrăngănitoare de la Jumbo (acu nu am cum să dau link că nu este posibil), dar am sa încerc o descriere completa de o fotografie. E vorba de un „biberon” mare, ca pentru un bebeluș de gigant :)) plin cu chestiuni care zdrangăne din cauza de bile :)) Garantat să facă părinţii şi oaspeţii la creier, garantat să îi capteze atenţia lui bebe.

O altă jucărie, deşi aici e mai degrabă un accesoriu, este o chestie luminătoare şi cântătoare de la Imaginarium pe stilul night musical light de care bebe este, aţi ghicit, fascinat. Imediat ce se face noapte şi începe să cânte şi să proiecteze steluţe în trei culori diferite pe pereţi, totul se schimbă. Nu am reuşit să îl adormim cu aşa ceva pentru că e prea atent la luminiţe (deci jucăria nu-și atinge scopul), dar este linişte cam 10-15 minute (mai mult nu l-am lăsat).

E posibil ca dintre toate favorita sa fie o broască ţestoasă cu lumini şi gălăgie maximă care fuge prin cameră. Broasca cu lumini e cumpărată de la magazinul de chinezării din colț, nu pare să aibă vreo aprobare de la vreun for de specialitate ca fiind sigură pentru copii, dar a fost primită cadou de Tea de la bunici, uimiţi şi ei de gălăgia şi agitaţia broaştei. Simpatic este faptul că atunci când o pornim toată lumea, indiferent de vărstă, se pune pe spate şi stă cu ochii în tavan la lumini.

Citește și →  ce faci când are conjunctivită


 În rest …tot ce mai are nu prezintă interes şi asta indiferent de modul la care am pus problema, motiv pentru care nici nu am mai insistat. Le avem undeva acolo, unde le poate observa şi dacă pare că este interesat le vom introduce în circuit.

PS. ordinea este aleatorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *