Ca la orice vacanță care se respectă pregătirile încep cu multă vreme înainte.

Nu mă refer aici la momentul în care îți alegi destinația, rezolvi toate aspectele financiare etc, nuuuuu mă refer la făcut bagaje, la pregătirea de drum. Un drum lung, cu doi copii, fără răbdare și doi părinți obosiți și dornici de relaxare, tot fără răbdare.

Ce iese? iese ziua 1, care începe cu ziua 0.

Ziua 0

Este ziua în care ai impresia că ai o tonă de chestii de rezolvat, ai impresia că totul trebuie făcut atunci și că parcă ai avea nevoie de 25 de ore în ziua 0.

Toate rufele trebuie spălate, călcate sau parcă nu se mai usucă. Ai impresia că trebuie să inventezi atunci, ATUNCI, modalități de a fi un drum cât mai lin. Ai impresia. Numărul de tablete, cărți, jucării sau orice pot fi degeaba.

În fapt, dacă ai plinul făcut și o idee clară despre ce vrei să pui în bagaje treaba este deja rezolvată. Dacă ești clar în mintea ta câte lucruri sunt necesare pentru a nu exagera cu numărul/greutatea/varietatea bagajelor atunci treaba este ca și rezolvată.

Citește și →  jurnal de vacanță cu doi copii - ziua 6

Am ales să caut mai multe surse pentru a fi sigur de prognoza meteo pe perioada în care voi fi la Băile Felix. Apoi am început să mă gândesc clar la felul în care Radu murdărește hainele sau cât de mult stă pe jos Tea. Apoi am acționat cu facutul bagajelor.

Sistemul pe care îl aplic este simplu – calculez numărul de zile pe care le stau și iau haine pentru jumătate dintre ele. Dacă se murdăresc caut o sălătorie în Oradea sau la hotel. PUNCT.

Ziua 1

am plecat la ora 4:30 și waze îmi spunea că voi ajunge în vacață la ora 13:30. Am adăugat pauzele și am decis că este decent numărul de ore în mașină. Am ales să plec așa de dimineață din mai multe motive:

  • e foarte liber mare parte din drum
  • copiii vor dormi mai mult din drum
  • ajung aproape de ora de check-in de la hotel

Am ajuns pe la ora 14. Am lăsat bagajele repede și apoi am mers la masă. Somnul de după a venit la fix pentru toată lumea. Mai les pentru mine, care dormisem vreo 3 ore și Radu care nu își făcuse somnul.

Citește și →  A Researcher Interviewed 800+ Parents to Find This Genius Trick for Calming a Crying Baby

Apoi am coborât la piscină, unde ne-am bălăcit cam 2 ore. A urmat un duș, apoi cina, cu puțină mâncare, sau ușoară.

Nu se putea încheia seara fără tradiționala plimbare în centrul stațiunii și apoi la somn. S-a adormit rapid.

Sunt ceva emoții legate de cum vor dormi cei doi zei. E prima dată când plec fără patul lui Radu și e prima dată când în vacanță sau deplasare dorm o noapte  întreagă împreună.

Cum va fi? Nu știu, dar așa a fost prima zi din al cincilea an la Băile Felix.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *