E vacanță și nu vă mai zic la ce oră m-am trezit 🙂

Și astăzi a fost despre apă și soare și plimbare. De fapt când zic apă mă refer la ploaie, multă ploaie, apoi soare de s-au uscat buzele de sete și am avut nevoie de apă și plimbare pe ploaie și soare.

După ce era cât pe ce să pierdem masa de dimineață, așa de târziu ne-am trezit, am decis să plecăm la Peștera Urșilor. Ploua tare și căutam o soluție pentru a folosi cât mai eficient ziua. Distanța de 60 de km ne părea decentă, așa că am pornit. Drumul de la Băile Felix până la Peștera Urșilor s-a dovedit a fi foarte frumos și pitoresc.

Ca să fac puțin pe ghidul – ai o parcare generoasă care te costă 5 lei. Urci apoi puțin spre intrarea în peșteră și dai de o mulțime de comercianți care te îmbie cu plăcintă și siropuri și dulcețuri. Adulții au tarif diferit față de copii (20 de lei adulți, 10 lei copii), trebuie să te îmbraci gros (vreo 10 grade la interior și umiditate spre 98%) și să te pregătești pentru o plimbare de 870 de metri și vreo 40 de minute maxim. Se intră doar cu ghid și doar în grup (vreo 20 de persoane) și se poate și cu copii de la 2 ani în sus. La ieșire am luat ceva suc natural, cam 5 lei sticla de jumătate.

Citește și →  idei de plimare - spre Japonia

De la peșteră am plecat direct spre Oradea. Copiii au adormit și am decis să merg mai mult ca să le ofer ocazia unui somn mai lung. În oraș este sărbătoare mare la cetate – festival medieval. Ai de toate: de la mâncare, la muzică, la ateliere de tot felul, activități pentru copii, picioare puternice să ai.

Când am terminat, am trecut la explorat strada pietonală din Oradea. Frumos, liniște, larg și înghețată bună.

Am revenit la hotel, fix la masa de seară. Dincolo de mâncare am avut și program artisitc – dans și muzică, așa că Radu a fost interesat, iar Tea a participat activ.

După masă am mai făcut mișcare vreo 40 de minute cu Radu pe la piscină sau prin iarbă, așa că sunt mega obosit.

Dar e vacanță!

Mâine mă pregătesc pentru o nouă zi în care plouă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *